USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Журналістка відмовилася від грамоти прокуратури

9 Червня 2011 09:09
Кореспондент радіо «Свобода» у Волинській та Рівненській областях Валентина Романюк на знак протесту політичним репресіям в Україні відмовилася від почесної грамоти прокуратури.
Це відбулося під час урочистостей з нагоди Дня журналіста в Рівному. Колеги підтримали її в залі аплодисментами, пише Gazeta.ua.
«Я зробила це заради підтримки прав людини. Журналісти не можуть залишатися осторонь того, що нині відбувається в країні. Подивіться, Луценко сидить в тюрмі за смішними звинуваченнями,Тимошенко демонстративно щодня викликають на допити. Враховуючи ситуацію в державі, коли генпрокуратура відіграє репресивну роль і організовує гучні справи проти опозиції, я не можу взяти грамоту від цієї структури», – пояснила Романюк.
Журналістка проте не відмовилася від букета квітів, які їй вручив прокурор Рівненської області Василь Присяжнюк.
«Квіти взяла, бо поважаю Василя Присяжнюка. Вважаю, що він людина на своєму місці. На всі запити журналістів і їх матеріали завжди реагує. Я цим також хотіла показати, що не всі посадовці однакові, а є серед них і чесні та порядні люди», – зазначила вона.
Валентина Романюк припускає, що її крок може негативно позначитися на роботі в області.
«Безумовно, що це може позначиться на моїй роботі, але було б неправильно взяти цю грамоту від прокуратури. Зрештою, я не шкодую про це й сподіваюся, що мені не будуть підсмажувати п'яти. А на урочистості мене років десять не запрошували, напевно, тепер ще стільки ж не згадають», – додала вона.
Валентина Романюк закінчила факультет журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Працювала в Дубенській міськрайонній газеті, на Запорізькому радіо, в газеті «Рівне» та Рівненській обласній державній телерадіокомпанії.
З 1999 року – власний кореспондент радіо «Свобода» у Рівненській, а з 2007-го – і у Волинській областях.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus