USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Журналісти показали табір підготовки найманців «Вагнера» у Росії

6 Березня 2018 09:42
Біля хутора Молькіно в Краснодарському краї розташовується, напевно, найвідоміша зараз у Росії приватна військова організація — ЧВК "Вагнера", чиї бійці всього за кілька років "відзначилися" у Криму, на Донбасі та Сирії.

Журналісти видання Znak побували в таборі російських найманців.

Вони розповіли, що по периметру встановлені відеокамери, але повернуті вони всі об'єктивами всередину, а не назовні. Мабуть, будь-яких дій ззовні тут ніхто не побоюється і важливіше контролювати те, що відбувається всередині табору.

Так, кореспондент видання Ігор Пушкарьов розповів, що на КПП його зустріли військовослужбовці ГРУ в бронежилетах і касках, озброєні штик-ножем. Спочатку його не хотіли пропускати, але потім дозволили йому пройти після фрази "у Сирію".

"Біля казарм кількома групами кучкується близько двох десятків чоловіків. Їхню приналежність важко встановити. На всіх суміш військового та цивільного одягу", - розповів журналіст.

Крім того, він дорогою з табору зустрів колишнього військового, який зараз постійно живе у селищі, контактує і навіть продовжує "працювати" (як саме, не уточнив, - Ред.) з військовослужбовцями військової частини. Регулярно перетинається з "вагнерівцями". За його словами, вони з'явилися в Молькіно близько 5 років тому, "ще до України".
Вид на табір ПВК з дороги / фото znak.com
Табір ПВК на Google Maps / фото znak.com


"У перший рік існування цього особливого загону ніхто з місцевих навіть не підозрював. Тільки потім інформація почала хоч якось просочуватися назовні", - зазначили в Znak.

Раніше Republic з посиланням на список найманців одного з підрозділів, який опинився в розпорядженні видання, повідомив, що угрупування ПВК "Вагнер" станом на лютий 2018 року налічує як мінімум 3602 найманці. Зазначається, що витрати на утримання ПВК "Вагнер" склали 16,1-17,4 мільярда рублів за два з половиною роки. Більша частина цих грошей пішла на зарплати найманців.

Нагадаємо, під авіаційний удар міжнародної коаліції на чолі зі США у Сирії, 7 лютого, потрапили найманці з російської нелегальної приватної військової компанії "Вагнер".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергій Показати IP 6 Березня 2018 10:32
Судячи з тексту там більше 3600 найманців.Це орієнтовно бригада А судячи з фото з гугл мепс там максимум 2 бата.
123 до Сергій Показати IP 6 Березня 2018 13:53
Все ж зрозуміло, -іхтамнєт...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus