USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Романюка цікавилися, що буде з Луцьком через 20 років

28 Квітня 2014 13:46
Стратегія розвитку міста, контакти з іншими регіонами та заходи, заради яких варто відвідати Луцьк, - про це йшлося під час зустрічі Миколи Романюка та представників ЗМІ зі східних та південних областей України.

Зустріч журналістів зі Сходу та Півдня України з Луцьким міським головою відбулася 28 квітня у рамках заходу «Знайомство з Волинню». Її організували за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Під час зустрічі міський голова розповів про діяльність міської влади у Луцьку та відповідав на питання журналістів зі східних та південних областей України.

Журналіст з Харкова Євген Маслов запитав Миколу Романюка, чи існує у Луцьку програма, яка передбачає, що буде з містом у перспективі на 20-30 років, як, скажімо, у Львові, де вирахувати таку перспективу допомагають соціологи, політологи тощо.



Микола Романюк відповів, що розробка стратегії розвитку міста потребує коштів. З його слів, у Луцьку над цією стратегією працюють вже другий рік, пріоритети розвитку міста визначені, але вони існують лише в проектах. Так, у Луцьку розроблять повноцінну стратегію розвитку міста вже восени.

«Я знаю, Львів вибрав IT за рахунок того, що там більший творчий потенціал для інформаційних технологій. Туризм в нас буде однозначно. В нас є муніципальний енергетичний план до 2020 року, де йдеться про впровадження енергозберігаючих технологій в усіх сферах. Це теж серйозний документ, який буде частинкою стратегії розвитку міста», - зазначив Микола Романюк.

Також запитували міського голову про фестивалі та місця у Луцьку, які варто відвідати людям з усієї України. Він відзначив «Ніч у Луцькому замку» та «Поліське літо з фольклором», а серед місць, які варто відвідати, Луцький замок та Музей Волинської ікони, а також підземелля костелу.

«Є фестиваль «Бандерштат», від назви якого всі шарахаються, але це теж дуже цікавий фестиваль», - розповів міський голова.

Він нагадав, що цьогоріч бюджет дуже «порізали», отже, через брак коштів на бюджетну сферу, у місті «не до пісень» - фестивалі «Поліське літо з фольклором» та «Ніч у Луцькому замку» не відбудуться.



Журналістка з Херсону Оксана Корінна запитала, чи підтримує місто тісні контакти з іншими містами на Заході та Сході України.

Микола Романюк зізнався, що тісного безпосереднього контакту міської ради з іншими містами, спільних проектів, напрацювань на сьогодні немає. Втім, вони є в підприємств, установ та організацій Луцька. Також він розповів, що впродовж останніх років виник Форум інтеркультурних міст, у рамках якого є контакти Луцька з іншими містами. На рівні облдержадміністрації, з його слів, є підписані програми з Донецькою та іншими областями, проте вони досі залишилися тільки програмами.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Писец Показати IP 28 Квітня 2014 14:39
Я не за горами... Потерпите еще немножко...
Провидиця Показати IP 28 Квітня 2014 18:02
Через 20 років у Луцьку навіть запаху мера Романюка не буде.
Рома нюх Показати IP 28 Квітня 2014 19:33
ото сміхота, каліф на час думає про майбутнє лохів. Прямо класична картина " Ленін і ходоки"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus