USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Журналісти знайшли в Німеччині елітний кінний комплекс втікача Онищенка

3 Грудня 2017 10:46
Розшукуваний НАБУ за корупційні газові схеми екс-регіонал Олександр Онищенко влаштовує кінні турніри в маленькому німецькому селищі Герцлаке.

Там українець нещодавно зареєструвався, як постійний житель, йдеться в сюжеті «ТСН».

Зазначається, що місцеві жителі на власні очі втікача майже не бачили. Про багатія з України, що має проблеми із законом, вони читали в ЗМІ. Мер Ганс Бескен підтверджує, що з Онищенком дійсно знайомий.

«Я уперше зустрів пана Онищенка тільки навесні цього року, в березні. Він несподівано подзвонив мені на мобільний і попросив поговорити. Він хотів розказати мені про свої плани», – пояснив градоначальник.

Оскільки плани виявилися цікавими та серйозними, Онищенко оформив реєстрацію в Герцлаке та подав клопотання про дозвіл на проживання в Німеччині, котре підтримав і мер.

«Ми справді підписали листа, але в ньому майже нічого не пишемо про особу Онищенка. Підписали я і мій заступник», - визнає він.

Однак Бексен вважає, що Онищенко не поспішає отримувати німецький паспорт, бо має президентські амбіції в Україні. За даними ТСН, елітний кінний комплекс у Герцлаке українець придбав іще в 2013 році за двозначну цифру мільйонів євро. На території в майже 90 гектарів розташований і маєток самого Онищенка. Спершу на коней він не скупився, але потім найкращих тварин продав, бо в Україні почалися проблеми із законом. Тепер справи Онищенка начебто знову пішли вгору – він купує нових скакунів і планує провести великий міжнародний турнір із кінного спорту, куди запросить 20 тисяч відвідувачів і світових знаменитостей.

Мер Герцлаке відверто тішиться, що вже наступного року завдяки фінансам Онищенка його село стане центром кінних змагань. «Мені байдуже, чи інвестора звати Онищенко, Майер чи Мюллер. Якщо він робитиме тут турнір, це непряма вигода для місцевих готелів і ресторанів. А прямого фінансового впливу Онищенко не має», - пояснив Бескен.

Хоча жителі Герцлаке не зовсім підтримують його ентузіазм. «Інвестувати це завжди добре, але я не вітаю, якщо за цим стоїть кримінал. Нічого хорошого, якщо його десь розшукують, а в іншому місці він скуповується на повну. Я вважаю, це огидно», - так коментують ситуацію на вулицях селища.

Наразі Онищенко мешкає в Іспанії, де вже отримав дозвіл на проживання і вільно пересувається по Шенгенській зоні. Хоча останні повідомлення свідчать, що Іспанія вже розглядає можливість екстрадиції втікача до України. Можливо, саме через це Онищенко почав інтенсивно інвестувати в Німеччину. Від німецького дозволу на проживання його поки відділяє низка процедурних кроків.

Нагадаємо, НАБУ веде розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування» у грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд грн, внаслідок чого «Укргазвидобуванню» завдано збитків більш ніж на 740 млн грн. Загалом слідство встановило причетність до «газової схеми» 29 осіб. Вісім з них, у тому числі народний депутат Олександр Онищенко, перебувають у розшуку. 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus