USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Журналісти, які висвітлювали події у волинській колонії, постануть перед судом?

12 Грудня 2008 20:55
Начальник управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області Володимир Макогончук у ексклюзивному коментарі «Волинським Новинам» розповів про те, що не виключає, що його відомство подасть до суду на ЗМІ через висвітлення подій у Маневицькій виправній колонії №42.
За словами пана Макогончука, наразі департамент не позивався на засоби масової інформації через резонансні події у Маневицькій колонії наприкінці жовтня. «Проводиться робота, округляються всі питання, які стоять по цій справі. Будем бачити…» - зазначив Володимир Макогончук. За його словами, зараз збирається відповідна інформація. Після цього, можливо, й подасться відповідний позов.
Пан Макогончук також зазначив, що 11 засуджених, яких вивезли з Маневицької колонії №42, зараз перебувають поза межами області «по всій Україні». Проте не виключено, що деякі в’язні тимчасово повернуться на Волинь, оскільки зараз проводиться досудове слідство по одній із кримінальній справі. Окремі вивезені в’язні, ймовірно, проходитимуть по справі в якості свідків.
Довідково:
 
У кінці жовтня понад 100 в’язнів Маневицької виправної колонії №42 вчинили голодування на знак протесту проти жахливих умов утримання і дій адміністрації. Відповідна інформація була поширена у загальноукраїнських та загальнодержавних ЗМІ, зокрема на провідних українських телеканалах.
 
Представники департаменту з питань виконання покарань факт акції протесту заперечили, стверджуючи, що лише була відповідна спроба, а 11 «ініціаторів» вивезено за межі 42-ї колонії. Під час відповідної прес-конференції представники управління Департаменту з питань виконання покарань у Волинській області висловили своє незадоволення висвітленням згаданих подій у мас-медіа.
 
Під час прес-конференції Волинської правозахисної групи, про яку повідомляли «Волинські Новини» мати одного з 11-ти етапованих в’язнів поскаржилася на те, що тривалий час доля її сина невідома, як і його місце перебування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus