USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Жителі Вишкова стверджують, що у Луцьку «декомунізували» вулицю Героїв УПА

7 Жовтня 2019 11:47
Частину вулиці Героїв УПА помилково перейменували на провулок Черешневий, - стверджують жителі мікрорайону.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міста 7 жовтня.

Члени комісії розглянули звернення громадян щодо незгоди з перейменуванням вулиці Героїв УПА на провулок Черешневий.

Як повідомив голова комісії Микола Федік, у жовтні 2018 року в процесі декомунізації проголосували щодо перейменування провулку Червоноармійського на Черешневий.

До того, у 2016 році, обрали назву «провулок Черешневий», але проект рішення не був підготований і його не розглядали під час сесій.



У жовтні 2018 року підготували відповідний проект рішення і депутати проголосували за перейменування провулка у рамках процесу декомунізації. Після цього виникло непорозуміння: там, де за реєстрами розташований провулок Черешневий, жителі фактично проживали на вулиці Героїв УПА – про це свідчать записи у їхніх паспортах та домових книгах. Виконком згодом ухвалив рішення про зміну нумерації будинків провулку. Після зміни нумерації частину вулиці Героїв УПА, яка згідно з реєстрами належала до провулку Червоноармійського, була перейменована на Черешневий.



Внаслідок цього розпочалися непорозуміння серед мешканців. Вони стверджують, що проживали на вулиці Героїв УПА, частину якої тепер перейменували на провулок Черешневий. Через затримку в заміні бази адрес, жителі провулку протягом кількох місяців не могли оплатити комунальні послуги.

Своєю чергою, заступник керівника управління містобудування та архітектури міськради Софія Гула повідомила, що відповідно до переліку адрес 2003 року існував провулок Червоноармійський, є він і у переліку зразка 2008 року. Також є викопіювання з кадастрового плану, де вказаний цей провулок. Є рішення міськради 2016 року, коли частину провулку приєднали до вулиці Вишківської, а іншу частину перейменували на провулок Черешневий.

Водночас, житель провулку Леонтій Чайка стверджує, що жив на вулиці Героїв УПА, мешканці якої вітали перейменування її у рамках декомунізації. З його слів, провулку Червоноармійського ніколи не існувало, натомість існував провулок Вишківський та вулиця Червоноармійська. У 1989 році провулок Вишківський перейменували на вулицю Червоноармійську.

Після дискусії члени комісії вирішили рекомендувати перейменувати провулок Черешневий на провулок Героїв УПА, що дозволить, зрештою, впорядкувати назви. Відповідно, протягом двох місяців триватиме громадське обговорення, а у січні депутати міськради зможуть проголосувати за перейменування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
волиняка Показати IP 7 Жовтня 2019 11:55
Вже взагалі немає чим зайнятись, вже назва вулиці їм жити заважає... Що за нарід, що за люди? В цій країні ніколи ладу не буде!!! :(
123 до волиняка Показати IP 7 Жовтня 2019 14:29
Мову, гідність і самоповагу на хліб не намажеш. Хай буде Черешнева, тоді зразу і сміття прибереться. Головне що б не УПА...
Порада Показати IP 7 Жовтня 2019 12:35
Срачі поприбирайте, дороги якісні зробіть, в себе порядок наведіть.
Що змінилось Показати IP 7 Жовтня 2019 12:43
Може вулиці стали чистіші??? Може люди стали кращі???
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 7 Жовтня 2019 16:19
Що казати, немає кому дати підсрачника. Від тої свободи чи волевиявлення, дурість людська на першому місці. Я повністю згідний з коментарем "Порада". В Луцьку стільки бруду особливо біля сміттєвих баків, бездомні люди та тварини перебирають і розкидують сміття, яке летить по всій території. Ось куди повинні депутати Луцької міської ради дивитися та наводити лад. Тролейбус під номером 3, робить всього дві ходки вдень, хто живе в районі Кічкарівки знає. Тролейбус номер 12 так само два рази на день ходить, хто живе в районі кінцевої Володимирської також на собі це відчуває. А вони все маються з перейменуванням вулиц.
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2019 16:49
як же так,адже вони Берлін брали,на стінах Рейстагу розписувалися,концтабори визволяли...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus