USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Жителі Звозів просять не закривати школу в їхньому селі

19 Червня 2019 07:00
У Ківерцівському районі зібралося більше сотні людей біля Звозівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, це – школярі та їхні батьки. Згідно проекту рішення Ківерцівської міської ради, до якої після об’єднання увійшло село, навчальний заклад ліквідують, діти їздитимуть до школи за п’ять кілометрів у сусіднє село Суськ.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного Волині.

Батьки проти такої оптимізації, зі слів мами учениці другого класу Наталії Літковської. Жінка розповідає, що її сім’я два роки тому переїхала з Ківерець у Звози, аби дитину, яка на інвалідному візку, було зручніше возити до школи. Жінка каже, що тепер боїться, що загальна середня освіта для її старшої доньки стане недоступною.
«Ми жили в будинку двоповерховому, і було дуже важко спускатися по цих поверхах з візком, з дитиною. Вона росте. Це і фізично важко, і морально. Ми переїхали сюди. Тепер школу хочуть закрити. Я тепер не знаю, що робити. Кажуть пустять автобус. А хто мені ту дитину буде автобусом возити?» – розповідає Наталія Літковська.

Як розповіла вчителька початкових класів Людмила Барсукова, у Звозівський школі навчається 43 учні, батьки ще вісьмох написали заяву про прийняття до першого класу на наступний навчальний рік, й додала, що за законом діти перших-четвертих класів мають навчатися за місцем проживання. У проекті про оптимізацію, усіх учнів початкової ланки переведуть у Суськ. Вчителів, яких тут 13, скоротять.
Зі слів мами учня Єлизавети Скубій, батьки зверталися до міської ради з проханням не закривати школу.

Директорка Звозівської ЗОШ І-ІІ ступенів зауважила: «Ви бачите що в нас замінені повністю всі вікна і двері. Опалення в нас пічне. Але тепло. В нас дуже енергоефективна школа, тому що пічне опалення не потребує великої кількості палива».

Батьки звозівських учнів поїхали у сусіднє село, аби подивитися на запропоновану школу. Її директор Володимир Павлюк розповів, що для навчання більшої кількості дітей, потрібно провести модернізацію опалення, збільшити санвузли та закупити додаткове устаткування в їдальню.


Голова Ківерцівської ОТГ Володимир Жгутов про ситуацію зі школою у Звозах каже таке: «Бачачи критичну ситуацію в ОТГ, ми зробили звернення до КМ, Міносвіти, до народного депутата, ОДА, і отримали відповіді одного характеру: проводьте оптимізаційні заходи, приводьте мережу у відповідність до тих асигнувань, які дає держава. У разі, якщо ви цього не зробите і вам буде недостатньо видатків, ви маєте право забезпечувати освіту власними коштами. У нас зараз мінус по освітянській галузі 8 мільйонів. Тому перше, що постає, це, однозначно, закриття однієї зі шкіл».

Остаточне рішення про закриття Звозівської школи ухвалюватимуть на сесії міської ради. Коли це відбудеться, голова громади не сказав. Зі слів мами учня Єлизавети Скубій, батьки збираються на цю сесію, аби висловити свою позицію місцевим депутатам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Червня 2019 07:08
Зараз зеленский все розрулить
анонимно.бо виселять Показати IP 19 Червня 2019 09:43
Такі школи давно потрібно закрити без різних сесій!!! Зарплата у вчителя у 3 рази вища ніж у хірурга а навчає 4 учні !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus