USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

Житомирські підприємці профінансували бойовиків «ДНР» на 50 млн грн

2 Травня 2023 17:09
Служба безпеки України і Державне бюро розслідувань викрили масштабну схему фінансування терористів так званої ДНР. Оборудка діяла до початку повномасштабного вторгнення і поповнила «бюджет» бойовиків на загальну суму понад 50 млн у гривневому еквіваленті.

У результаті комплексних заходів у Вінниці та Житомирі викрито організаторів оборудки, повідомила пресслужба СБУ.

«Зловмисники налагодили постачання гірничого обладнання з тимчасово окупованої Донеччини на підконтрольну Україні територію. Такий «товарообіг» забезпечив регулярні надходження до «бюджету» терористичної організації ДНР у вигляді так званих податків і зборів. Надалі ці гроші були спрямовані на матеріально-технічне забезпечення бойовиків на східному фронті», – ідеться в повідомленні.

Для обходу заборони на торгівлю із тимчасово захопленими підприємствами Донеччини ділки створили мережу фіктивних комерційних структур у Житомирській області та в Росії. Розрахунки здійснювали через підсанкційні фінустанови країни-агресорки.

Наразі слідчі ДБР повідомили трьом організаторам схеми про підозру. Серед підозрюваних – директор та головний бухгалтер житомирського приватного підприємства. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Планується винесення на розгляд РНБО України пропозицій щодо застосування санкцій до російських компаній, залучених до оборудки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus