USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Життя підтримують лише донорські тромбоцити: у Луцьку шукають рятівників для важкохворого 6-річного хлопчика

29 Грудня 2021 18:54
Волонтери продовжують шукати донорів для 6-річного Іллі Мачиброди, який протягом тривалого часу бореться із лімфомою Беркітта. Після численних курсів хіміотерапії кістковий мозок дитини не виробляє тромбоцити самостійно, тому його життя залежить від донорських тромбоцитів.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила засновниця БФ «З Богом у серці» Марія Бадалян.

Станом на сьогодні Ілля перебуває у реанімації онкогематологічного відділення Волинської обласної дитячої клінічної лікарні. Для того, аби підтримати його життя, потрібно не менше шести донорів крові щоденно.

Читати ще: Потрібно шість донорів на день. 6-річний онкохворий лучанин – у реанімації

«Після численних курсів хіміотерапії кістковий мозок Іллі не виробляє тромбоцити самостійно. Дитині потрібен час на відновлення, а поки його життя можуть підтримати тільки переливання донорських тромбоцитів. Це дуже велика небезпека, не хочемо навіть казати про можливі наслідки! У банку крові запасів немає, тромбоцити мають надто короткий час зберігання!» - каже волонтерка.
Тож, для порятунку хлопчика і терміново потрібні донори з другою групою крові (2+). Здати кров на тромбоконцентрат у Службі переливання крові на проспекті Волі, 47 у Луцьку можуть тільки чоловіки і лишень ті, хто вже хоча б раз був донором.

«Будь ласка, якщо ви підходите, якщо можете прийти, зателефонуйте спершу нам за номером 095 010 7221, щоб ми знали, що ви будете. У центрі переливання крові вказуйте, що здаєте кров на тромбомасу для Мачиброди Іллі, що перебуває в онкогематологічному відділенні Волинської обласної дитячої лікарні», - звертається до небайдужих Марія Бадалян.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
А Показати IP 21 Грудня 2021 23:33
Хтось відгукнувся ?
Олександр Показати IP 23 Грудня 2021 09:36
Звертайтеся до поліцейських, пожежників!
Якщо Показати IP 29 Грудня 2021 19:22
не був раніше?
Ар Показати IP 1 Січня 2022 23:24
Цей хлопчик вже помер .Не репостьте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus