USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Лучани здають кров для поранених на Майдані. ФОТОРЕПОРТАЖ

21 Лютого 2014 12:46
З трепетом волиняни відгукнулися на заклик здати кров для активістів, які постраждали під час кривавих сутичок у столиці. За станом на 11:20 сьогодні, 21 лютого, донорами для поранених стали майже сотня лучан – кажуть у Волинській станції переливання крові.
Завідувач відділення заготівлі крові та її компонентів Волинської обласної станції переливання крові Надія Воробей каже, що до такого ажіотажу працівники медустанови біли готові ще відучора, адже давно знає про людяні серця волинян:
«Про цю акцію ми знали заздалегідь. Усе почалося ще учора, до 18 години понад 60 донорів безкоштовно здали кров спеціально для Майдану. Сьогодні ж донорів уже на цю годину набагато більше», - зауважила медик.
До слова, 60 донорів – це понад 20 літрів крові. Зі слів медика, процедура здачі крові відбувається наступним чином: спочатку майбутні донори приходять з паспортами, проходять обстеження, тоді їм назначають дозволену дозу здачі крові.
Здають кров люди різного віку. Хоча у коридорі медустанови чоловіків значно більше, ніж представниць прекрасної статі. Однак, тут можна зустріти і дівчат.
Лучанка Аделіна здає кров вперше. Каже, що трохи лячно, однак вона чітко знає для чого сюди прийшла: «Звісно, мені страшно. Страх можна і перетерпіти. Я хочу помогти нашим майданівцям. Їм зараз ця допомога дуже необхідна», - говорить дівчина.
Зі слів працівників медичного закладу, поки у столичних лікарнях запевняють, що усього вистачає, однак у станції переливання крові наголошують, що кров відправлятимуть до Києва на першу вимогу.
Молодша медична сестра Лілія запевняє, що таких добрих і чуйних людей, як на Волині годі й шукати: «Упорівнянні з іншими регіонами , у нас – справжній «бум». Люди йдуть, і йдуть», - каже медсестра.
Як повідомила завідувач відділення по заготівлі крові, еритроцитна маса зберігається в залежності від консерванта, у якому вона заготовлена, тобто від 20 днів до 42. А плазма у медустанові - свіжозаморожена і карантинизована, тож її можна зберігати до 12 місяців. Ми повністю забезпечуємо нашими компонентами і препаратами лікарні.
«Раніше такий ажіотаж був лише тоді, коли траплялосяся якесь нещастя: аварія чи нещасний випадок» – зізнається медик.
Здати власну кров прийшов і 29-річний лучанин Сергій, який став донором уже вдесяте: «Здаю кров не перший раз. Людям, які зараз лежать у лікарнях Києва, бажаю міцного здоров’я нехай швидше одужують», - бажає постраждалим майданівцям.
Сьогодні Волинська обласна станція переливання крові працюватиме до 19:00, тож усі небайдужі ще можуть встигнути віддати власну кров для тих, хто не пошкодував свого життя та здоров’я для покращення долі України.
Утім, Надія Воробей запевняє, що поки йтимуть донори, до тих пір станція не закриватиме своїх дверей для них.
«Якщо потрібно – працюватимемо і у вихідні», - каже медик.
Разом з тим, кров для постраждализ бійців мадану здавали й представники преси.
ч
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ігор Показати IP 21 Лютого 2014 13:16
хххххххххххххххх
Дід Парафін до ігор Показати IP 21 Лютого 2014 14:41
Ігорчик, Павлючечок, ти ти?
маха Показати IP 21 Лютого 2014 13:44
слава УКРАЇНІ !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus