USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Жити неможливо: луганчанка показала ціни на продукти в «Л/ДНР»

5 Січня 2018 07:00
Жителям так званих "ЛНР" і "ДНР" катастрофічно не вистачає грошей на основні потреби, і вони мріють про поїздки в Україну, ніби за кордон.

Про це розповіла в блозі для "24 каналу" мешканка Луганська Ольга Черненко.

За її словами, дешевими в окупованому Луганську є хіба що оренда житла і комунальні послуги.

"У порівнянні з зарплатою тієї ж медсестри в 3500 рублів, жити на гроші, що залишилися, практично неможливо. Це вкрай маленька сума, щоб відчувати комфорт життя у своїй квартирі в своєму місті навіть з такими цінами за комуналку", - розповіла мешканка Луганська.

Вона додала, що люди на окупованих територіях мріють про поїздки в Україну, ніби за кордон.

"Шик - отримувати щось з України. До речі, посилки, ліки. Цьому теж заздрять, тому що це говорить про зв'язки, можливості. Прямо епоха речей з-за кордону, тільки закордоном стала виступати Україна", - написала Черненко.

У свою чергу "24 канал" зібрав середні ціни на продукти в окупованих Донецьку і Луганську і порівняв із цінами в Києві та середніми по Україні (за даними Держкомстату станом на 20 грудня 2017 року).

Зазначається, що лише деякі продукти в "Л/ДНР", виявилися дешевшими, ніж в інших містах України. Дещо коштує приблизно однаково, а деякі продукти на окупованих територіях істотно дорожчі. Ціни там у рублях.

Так, у Донецьку і Луганську дешевше, ніж у середньому по Україні, хліб і борошно. Макарони і рис дорожче в окупації на 2-5 грн, яловичина і свинина - на 20-25 грн.

Ціни на сметану в Донецьку і Луганську - майже 70 грн за літр, що на 15-20 гривень дорожче, ніж у середньому по Україні. Дорожчий на окупованих територіях і цукор (на 3-4 гривні).

Що стосується овочів у "Л/ДНР", то майже всі вони дорожчі на 1-5 грн, ніж у Києві та містах України. Але при цьому на Донбасі дешевший бензин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
dddddddd Показати IP 5 Січня 2018 10:32
Дійсно, відрізати газ, воду, електрику, заборонити ввіз товарів на свою, як кажуть, територію України, не платити пенсію, чому їм жалуватися взагалі? Добре що на остальній території України пенсії високі, зарплати хороші, продуктів попою жуй. Проблем немає.
W Показати IP 5 Січня 2018 11:11
Ну, звісно ж краще на дурняк постачати електроенергію, воду (а таке постачання є), за що не отримувати ні копійки. Чи ви гадаєте, що Захарченко щось платить за постачання? Взагалі - це окупована територія, відповідальність за забезпечення якої несе країна окупант (РФ).
ddddddd до W Показати IP 5 Січня 2018 12:31
Якщо рахувати людей своїми, думаєш чього робити не потрібно? Газ, вода, електрика це пів біди, можна завжди сказати що люди не плалять, тому відключаємо, а що робити з продуктами? За продукти люди платять, навіщо блокувати ввіз продуктів? Продукти там дорогі тому що доставляти їх хрен знає звідки це дорого, тому такі ціни. Люди намагаються вижити, тому і возять їх з-за тридевятьземель. Це нагадує приколи з Кримом. Крим це Україна но давайте ми вам світло виключим, виключили, бачите як погано? Може вернетеся? Ну нічого що нічого не працює, операції при свічках зробите. Давайте ще воду відріжемо, може так вернетеся. Ой, що це за кабелі з РФ торчать? Вода? Звідки в вас вода? Вернітся..... В цих ситуаціях блокують своїх же людей і більше показується, що люди нафіг не потрібні. ІМХО
Анонім Показати IP 5 Січня 2018 16:04
Дуже слушний комент.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus