USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Живий прапор із 50 тисяч осіб: вражаюче відео майдану в Румунії

13 Лютого 2017 18:19
Майже 50 тисяч демонстрантів розгорнули "живий прапор" Румунії перед будівлею уряду в Бухаресті. Недільна акція ознаменувала 13-й день масових антиурядових протестів, інформує Gazeta.ua.

Маніфестанти тримали над головою жовті, червоні й сині шматки тканини, підсвічені ліхтариками. У такий спосіб сформували гігантський національний триколор.

Активісти скандували: "Злодії! Відставка!". Тримали плакати з написами: "Зупинити корупцію! Боротьба за демократію", пише AFP. Учасниками протестів у Бухаресті стали до 50 тис. людей. В інших великих містах Румунії - понад 30 тис. Вимагають відставки уряду і проведення дострокових виборів.

Протести розпочалися через амністію чиновників-корупціонерів. 31 січня уряд прийняв дві постанови про декриміналізацію корупції. Якщо чиновник завдав державі збитків менш як 44 тис. євро, проти нього не відкриватимуть кримінальну справу.

Друга ухвала передбачає амністію для посадовців, засуджених за такими статтями. 5 лютого після серії антиурядових мітингів постанови скасували. Однак протестувальники не розходяться. Стурбовані планами уряду змінити формулювання закону і направити його на обговорення до парламенту, де його можуть прийняти.



Нагадаємо, 31 січня попри масові протести уряд таки схвалив скандальну постанову щодо декриміналізації деяких злочинів. Практично одразу після того як стало відомо про ухвалення постанови, в Бухаресті і низці великих міст пройшли наймасовіші за останні 25 років протести, в яких взяли участь до 300 тисяч людей.

Зауважимо, що постанова, зокрема, декриміналізовувала корупційні діяння і випадки перевищення повноважень та зловживання службовим становищем, якщо збитки не перевищують 200 тисяч леїв або ж майже 48 тисяч доларів.

5 лютого стало відомо, що Уряд Румунії скасував указ про декриміналізацію деяких злочинів, який викликав масштабні протести серед населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
екскурсовод Показати IP 13 Лютого 2017 19:08
Десь я таке 3 роки назад бачив....
Всезнайко до екскурсовод Показати IP 13 Лютого 2017 22:59
Тільки їм не платять на майдані.
свідомий до екскурсовод Показати IP 14 Лютого 2017 08:46
Тут є одна різниця в Румунії люди зібрались проти корупції а в нас стрибали за гроші відкинутих від корита корупціонерів щоб привести їх до до влади.
Анонім Показати IP 13 Лютого 2017 20:30
тiльки вони виступають проти европейських цiнностей, наiлися вже. Такoж мрiяли про капiталiзм i зарплату в 1000евро.
59 Показати IP 13 Лютого 2017 21:12
А що,повстати проти корупціонерів (чит. злодіїв) то значить виступити проти європейських цінностей? Вони (народ Румунії) ще не наїлися - у прямому сенсі, як і наш народ фактично голодує за 1000 грн пенсій та низьких зарплат при цінах дійсно європейських. А такі як у нас (у них теж) - злодії при владі, ніяк не нажеруться.
Анонім до 59 Показати IP 13 Лютого 2017 21:47
люди чим частiше будем робити революцii тим менше нас залишиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus