USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Румунії третій день протестують: на вулиці вийшли 140 тисяч людей

2 Лютого 2017 23:04
Понад 30 тисяч людей зібралися в центрі Бухареста на Площі Перемоги і кількість учасників антикорупційного протесту зростає.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Mediafax.

Це третій вечір протестів поспіль. Деякі протестувальники принесли квіти для поліцейських. Люди вигукують - "Жандарми з нами".

Жандарми роздавали листівки з повідомленнями, в яких учасникам акції радять відходити від агресивних людей. Очевидно, румунські правоохоронці не хочуть повторення вчорашніх сутичок з демонстрантами.

За інформацією Digi24.ro, загалом по всій країні на вулиці вийшли близько 140 тисяч осіб.

У середу в Румунії пройшли наймасовіші за останні 25 років протести, в яких взяли участь до 300 тисяч людей.

Нагадаємо, уряд Румунії ввечері 31 січня попри масові протести ухвалив постанову, що декриміналізує низку злочинів і дозволяє багатьом корупціонерам уникнути відповідальності.

Нова постанова, зокрема, декриміналізує корупційні діяння і випадки перевищення повноважень та зловживання службовим становищем, якщо збитки не перевищують 200 тисяч леїв (47 800 доларів).

Необхідність амністії для окремих категорій злочинців в уряді раніше пояснили переповненістю в'язниць.

Єврокомісія 1 лютого виступила з жорстким попередженням до уряду Румунії через прийняту постанову і наголосила на необхідності незворотного прогресу у боротьбі з корупцією.

2 лютого президент Румунії Клаус Йоханніс оскаржив у Конституційному суді постанову уряду і закликав Кабінет міністрів скасувати цей документ.

Прем'єр Румунії заявив, що не скасує постанову і має намір і далі виступати з ініціативами про декриміналізацію деяких злочинів, пов'язаних з корупцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Торі Показати IP 3 Лютого 2017 08:57
Ще раз доказує, що народ нічого сам не вирішує, а буде всерівно так, як захоче влада... це стосується і нашої країни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus