USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Зі сцени «Meridian Lutsk» «заговорили» жертви Бабиного Яру

7 Жовтня 2017 21:25
Напередодні чергової річниці масових розстрілів у Бабиному Ярі письменниця та перекладачка Маріанна Кіяновська представила в Луцьку збірку, яка складається із сотень тисяч «голосів» невинних жертв цієї трагедії.

Презентація книги поезій «Бабин Яр. Голосами» відбулася другого дня Міжнародного поетичного фестивалю «MeridianLutsk». Саме 7 жовтня зі сцени місцевого Палацу культури до публіки устами Маріанни Кіяновської звернулися діти, молодь, матері, батьки, дідусі й бабусі з проханням не допустити повторення страшної історії.

Ще перед стартом фестивалю організаторка, директорка мистецького об’єднання «стендаЛь» Ельвіра Яцута наголошувала, що захід, присвяченій цій книзі, стане найтяжчою презентацією «Meridian Lutsk». Адже подібна література далеко не розважальна, вона емоційно важка й змушує до обдуманого сприйняття та переживання.

Читайте ще: Від народження до смерті: у Луцьку сім поетів «розповіли» про себе

«Бабин Яр. Голосами» – це біографії тисяч людей, подані у віршованій формі від першої особи. Зачитуючи їх зі сцени, сама письменниця не завжди могла контролювати свої емоції, її голос час від часу обривався – настільки пронизливими та сповненими непідробного розпачу від безвихідного фіналу є її тексти, один із яких, до речі, авторка написала від свого «я».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus