USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Зігрій солдата» – на березі Стиру в Луцьку

2 Лютого 2015 15:04
До флеш-мобу “Зігрій солдата” долучилися активісти громадського формування з охорони громадського порядку “Самооборона Волині” .

У неділю, 1 лютого, вони зібралися на березі річки Стир, колективно облилися холодною водою та, згідно умов акції, надіслали фуру допомоги на схід. Також самооборонівці зробили виклик дружнім революційним організаціям “Правий сектор Волині”, “Автомайдан України” та організаціям “Патріот України” і “Волинський світанок”, який у Луцьку знають краще під назвою “Чорний блок”. про це повідомили у прес-службі “Самооборони Майдану Волині”.

Нагадаємо, естафету Луцьку передав Любомль. Акція «Зігрій солдата!» започаткована волонтерами, спрямована на підтримку воїнів АТО. Під час своєрідного флешмобу учасники не тільки обливаються крижаною водою, а й перераховують кошти на допомогу тим, хто нині несе службу на Сході України.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, крижаною водою заради бійців АТО вже облилися головний міліціонер Луцька Петро Шпига, начальник Луцького міськвідділу УМВСУ у Волинській області полковник міліції Ігор Муковоз.



Як відомо, акція є аналогом знаного улітку 2014-го флеш-мобу “Ice Bucket Challange. Якщо учасники іноземної акції обливалися та перечислювали кошти на лікування хворих, то в українському варіанті вони закликають перечислити кошти на армію або ж надіслати посилку українським бійцям.

“Самооборона Волині” вирішила долучитися до цієї акції, аби також популяризувати рух допомоги армії.

“Ми не мали на меті брати участь у цьому флеш-мобі через те, що виходила накладка. Тобто ми постійно вишукуємо різні способи допомогти армії: форма, харчі, техніка. І робити якийсь окремий захід для того, щоб зробити те саме, чим ми займаємося кожного дня, – трохи нелогічно. Але все ж таки ми б хотіли трішки перефразувати нашу участь. Сьогодні, так чи інакше, з акцією чи без, поїде допомога у місто Щастя. Ми хотіли це зробити у знак солідарності, щоб вони знали, що ми про них не забуваємо, що ми разом, що ми є сила. І для того, щоб нагадати всім українцям, що процес триває і не можна складати всім руки”, – пояснив координатор Самооборони Волині Андрій Хведчак.

Так, після акції уже через кілька годин вночі виїхала вантажівка із допомогою для солдатів у міста Щастя та Костянтинівку. Під час акції було зібрано також 1 500 гривень, які були витрачені на купівлю пального для вантажного автомобіля.



Вантажівка повезла карету швидкої допомоги. Авто марки ГАЗ своїми зусиллями та зусиллями небайдужих відремонтував самооборонівець Дмитро Сандалов.



В авто навантажили різного роду гуманітарну допомогу, а саме:

- картопля, морква, буряк, цибуля – 5 тонн

- цивільний одяг – 3 мішки

- домашня консервація (15 ящиків – від громади села Гірка Полонка, 10 – зібрані Самообороною Волині)

- продуктові набори Мальтійської служби допомоги – 10 ящиків

- медикаменти

- солодощі – 1 ящик

- “Волинські сухпайки” (50 – великих, 20 – маленьких)

- каністри – 11 шт.

- морква по-корейськи – 6 відер

- вологі серветки – 2 ящики

- сухий спирт та пальники – 1 ящик

- свічки – 100 шт.

- металеві чашки – 10 шт.

До списку надісланої допомоги також увійшов одяг, який призначений батальйону "Айдар":

шкарпетки - 130 пар

куртка-плащ - 28 шт.

шапка - 41 шт.

штани (мультікам) - 115 шт.

футболки - 53 шт.

нижня білизна - 20 шт.

куртка (мультікам, не тепла) - 20 шт.

снігоступи - 46 пар

берці - 13 пар

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus