USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зламаний iPhone за $ 10 тисяч: У Канаді відбулися змагання хакерів

22 Березня 2009 16:56
У Ванкувері, Канада, у рамках конференції CanSecWest відбулися змагання серед хакерів Pwn2Own, у ході яких учасникам пропонувалося зламати браузери за гідну нагороду. Про це 22 березня повідомляють «Волинські Новини».
У черговий раз переможцем став Чарлі Міллер, фахівець з питань безпеки з компанії Independent Security Evaluators. Усього за 10 секунд він приборкав MacBook з повністю пропатченими Mac OS X і Safari, за що отримав 5 тисяч доларів і, відповідно, MacBook. Інформація про вразливі місця у ПЗ з міркувань безпеки не розкривається – відповідні відомості вже направлено компанії Apple.
Крім того, у цьому році перед учасниками Pwn2Own ставилося завдання зламати браузери Internet Explorer 8, Firefox та Chrome, встановлених на ноутбуку Sony Vaio, що працює під Windows 7. А Safari і Firefox – на MacBook з ОС Mac OS X відповідно.
Як інформує Корреспондент, за умовами змагання, атака повинна проводитися через раніше невідому вразливість, а від жертви не повинні вимагатися жодні дії, крім одного натискання на посилання, йдеться у повідомленні.
Слідом за Міллером відзначився ще один учасник Pwn2Own: він успішно зламав Internet Explorer 8, отримавши в якості винагороди 5 тисяч доларів і ноутбук Sony Vaio.
Між тим, цього року в рамках змагання Pwn2Own також проводився конкурс зі зламу мобільних програмних платформ. За успішне проникнення на iPhone або смартфон під управлінням Google Android, Symbian OS або Windows Mobile надавалася можливість отримати нагороду у розмірі 10 тисяч доларів. Однак у змаганні зі зламу смартфонів Чарлі Міллер брати участь відмовився.
Крім того, днями повідомлялося, що фахівці виявили троян, який відстежує трансакції у доларах США, російських рублях і українських гривнях і краде інформацію про пластикові картки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus