USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Злив даних мільйонів користувачів Telegram в даркнет: поліція встановила причетних

25 Червня 2020 16:04
За фактом витоку і поширення інформації щодо персональних даних українців з анонімних Тelegram-каналів вже підтверджена злочинна діяльність 25 осіб, одну особу затримали.

Про це на брифінгу заявив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров, передає УНІАН.

«За останні півтора місяця було здійснено підготовку дуже масштабної спецоперації «Дата» із залученням понад 400 представників Кіберполіції, Нацполіції та СБУ. Сама реалізація операції відбувалася протягом десяти днів у 10 регіонах України. Велика кількість людей створили велику кількість Тelegram-каналів за допомогою яких злочинним шляхом заволоділи коштами громадян. Тому за результатами проведення спецоперації було відкрито 34 кримінальні справи та проведено 36 обшуків. Підтверджено злочинну діяльність 25 осіб, восьми особам було оголошено повідомлення про підозру, одну особу затримали», – заявив Гончаров.

Він також додав, що за результатами зазначеної операції були вилучені з незаконного обігу 30 копій баз даних, серед яких є дані державних реєстрів.

За словами заступника міністра внутрішніх справ, хакери отримали незаконний доступ до баз даних страхових компаній, приватних і державних банків, логістичних компаній та інших держорганів.

«Велика частка даних вкрадена з приватних структур», – підкреслив Гончаров.

За його словами, за надання такої інформації хакери просили від 1000 грн за окрему частину інформації до 10 тис. дол. за отримання повної бази даних.

Як повідомлялося, у травні в інтернеті з’явився Telegram-канал, який поширював персональні дані громадян України. Зокрема, в мережі з’явилася інформація щодо даних 26 млн водійських посвідчень. Також активно почали поширюватися фейки, що ця інформація пов’язана з роботою програми «Дія».

12 травня 2020 року Міністерство цифрової трансформації спростувало чутки щодо «зливу» персональних даних з мобільного додатку для оцифрованих документів «Дія». 24 червня 2020 року в інтернеті опублікували базу даних з номерами телефонів та унікальними ідентифікаторами мільйонів користувачів Telegram.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus