USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Іронія долі: Цукерберг став жертвою витоку даних з Facebook

4 Квітня 2021 21:43
Номер телефону засновника компанії Facebook Марка Цукерберга потрапив у мережу разом із особистими даними ще 533 мільйонів користувачів.

Про це повідомляє таблоїдна газета New York Post з посиланням на експерта з безпеки Дейва Волкера, передає Бабель.

«Іронія полягає в тому, що, на жаль, у список «злитих» контактів потрапив і Марк Цукерберг. Якщо журналісти щосили намагаються отримати коментар від Facebook, може, вам просто зателефонувати йому?» – написав Волкер у Twitter й опублікував скріншот з імʼям Цукерберга та його номером телефону, який частково приховав.
Нагадаємо, напередодні невідомий виклав у відкритий доступ на хакерському форумі дані щонайменше 533 млн користувачів Facebook. Зловмисник оприлюднив телефонні номери, ідентифікатори Facebook, повні імена користувачів, місця та дати народження, біографічні дані, а в деяких випадках навіть адреси електронної пошти.

Хакеру вдалося отримати дані через уразливість, яку компанія виправила ще у 2019 році. Загалом у відкритому доступі опинилася особиста інформація користувачів зі 106 країн світу, зокрема 32 мільйони записів про користувачів зі США, 11 мільйонів – з Британії та 6 млн – з Індії.

Компанію Facebook неодноразово звинувачували у продажу даних користувачів і несанкціонованому доступі. У грудні 2020 року зʼясувалося, що Facebook отримує доступ до електронних листів користувачів. Компанія пояснює це «турботою» про малий бізнес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Квітня 2021 01:28
Ні крапельки не шкода

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus