USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Змагання тривали пів року: визначили переможців чемпіонату Луцька з волейболу. Фото

8 Квітня 2024 10:12
У Луцьку завершився відкритий чемпіонат з волейболу серед чоловічих та жіночих команд. Із жовтня минулого року 10 команд чоловіків та 8 команд жінок у своїх категоріях змагалися за титули чемпіонів міста. Перемоги здобули «Олюртранс-ЛНТУ» та «Ангели».

Змагання організувала Федерація волейболу міста Луцька, підтримку надали департамент молоді та спорту Луцької міськради та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Згідно з регламентом, колективи грали груповий етап кожен з кожним та матчі плей-оф до трьох очок у партіях. Призові місця розіграли 7 квітня у Волинській обласній дитячо-юнацькій спортшколі.
Читати ще: У Луцьку – міжшкільний волейбольний турнір серед батьків та вчителів. Хто переміг. Фото

У чоловічих баталіях в фіналі зарубалися «Версаль» та «Олюртранс-ЛНТУ», які лише у п’ятій партії визначили переможця. Попри гойдалки в рахунку, перемогу здобули останні. Третє місце в команди з Ківерців, четверті – «Волошки».
Гравець команди «Олюртранс-ЛНТУ», яка також представляє Волинь у Вищій лізі України з волейболу, Павло Будкевич відзначив, що на початку гри його колектив багато помилявся, але до кінця зумів виправити становище.

«На чемпіонаті міста підтримували форму протягом сезону, зіграли чимало ігор. Чудово, що в Луцьку проводять такі змагання, адже це популяризує волейбол. До того ж, уболівальники повернулися на трибуни, що надало хорошої атмосфери під час матчів», – додав Павло Будкевич.
Читати ще: У Луцьку за Кубок ректора з волейболу змагаються дев’ять команд. Фото

У жіночих протистояннях третє місце здобула досвідчена команда «Берегиня», здолавши юних «ОДЮСШ-2008». Фінальний матч також звів у поєдинку молодість та досвід: «ОДЮСШ-Університет» проти «Ангелів». Представниці спортшколи поступилися в першій і третій партіях, але виграли другу. Втім майстерність «Ангелів» виявилася вищою, що допомогло швидше за суперниць набрати три перемоги і стати чемпіонками міста.
Очільник Федерації волейболу міста Луцька та директор обласної спортшколи Дмитро Піддубний наголосив: фінальні ігри серед чоловічих та жіночих команд видалися емоційними. Також він відзначив результати своїх спортсменок.

«У фінальній четвірці було два колективи спортшколи. Команді 2008 року народження в матчі за бронзу десь забракло техніки – програли більш досвідченим спортсменкам. Хотілося, щоб «ОДЮСШ-Університет», яка цьогоріч стала четвертою в Першій лізі України, виборола золоті медалі, але їм теж не пощастило. Ми будемо працювати над помилками й рухатися вперед. Наші тренери знають, що варто вдосконалити», – поділився Дмитро Піддубний.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода акцентувала, що дорослі волейболісти показали хороший приклад молодому поколінню, закликаючи їх тренуватися.

«Ці змагання об’єднали спортсменів різного віку та рівня гри, але кожен показав жагу до перемоги та кращі вміння. Було приємно спостерігати за матчами. Незважаючи на те, що країна перебуває в стані війни, спортсмени показали нашу силу й незламність, показали, зокрема дітям на трибунах, що потрібно тренуватися та вдосконалюватися. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» радо долучився до чемпіонату міста з волейболу, адже турнір демонструє, що здоровий спосіб життя є важливим. Ми продовжимо підтримувати різні спортивні змагання надалі», – зазначила Катерина Шкльода.
Читати ще: У Луцьку – волейбольний турнір, присвячений пам’яті загиблих захисників. Фото

На нагородженні волейболісти отримали кубки та медалі. Окремо визначили найкращих гравців.

У жіночих командах: Дарина Бабич (ОДЮСШ-2008), Катерина Щербак (Берегиня), Катерина Назарчук (ОДЮСШ-Університет), Анна Довгополюк (Ангели).

У чоловічих командах: Максим Кінаш (Волошки), Олег Ратушняк (Ківерці), Павло Попитюк (Версаль), Ігор Поліщук (Олюртранс-ЛНТУ).
Крім того, Дмитро Піддубний вручив подяки за внесок у спортивне життя міста очільнику департаменту молоді і спорту Володимиру Захожому та голові правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерині Шкльоді. Завершили змагання спільним виконанням Державного Гімну України.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus