USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Змагання зі спортивної ходьби «Луцька десятка»: імена переможців

21 Червня 2021 14:11
20 червня в Луцьку відбулися традиційні змагання зі спортивної ходьби «Луцька десятка». Дорослі атлети долали дистанцію 10 км, у той час як юніори змагалися на п’ятірці.

Про це повідомляє Федерація легкої атлетики України.

Як і минулого року змагання серед чоловіків виграв Віктор Шумік (42.38 хв), хоча старт дався складніше. Нагадаємо, що в травні Шумік виступав на командному чемпіонаті Європи, а 6 червня в Сумах став срібним призером чемпіонату України.

Другим фінішну лінію перетнув ще один учень Володимира Яловика Андрій Марчук (43.28 хв), а третім був вихованець Валентини й Олени Борисюк Дмитро Медведюк (45.39 хв).

У змаганнях серед жінок минулого року боротьба за перемогу точилася між Оленою Собчук і Марією Сахарук. Цього року Олена не виступала, а Марія так і не зустріла конкуренції від суперниць і мусила долати дистанцію у гордій самотності. Вона впевнено перемогла з часом 44.29 хв.

Нагадаємо, що учениця Валентини Борисюк в травні виконала олімпійський норматив на 20 км і в топлисті сезону посідає найвище місце серед українок.

«Виступати щороку на «Луцькій десятці» – це вже традиція, – говорить Марія Сахарук. – Я почала це робити ще з 2013: спочатку йшла п’ятірку, потім перейшла на десятку. З кожним роком вдосконалювалася.

Цього разу не було конкуренції, результат показала на дев’ять секунд гірший, ніж у 2020-му. Добре йти, коли є компанія. Самій сумно. Ще й два дні тому була вакцинація, і вона дала своє. Було тяжкувато. Минулого року перед цими змаганнями я взагалі не тренувалася й відпочивала десять днів в Єгипті, у нас був медовий місяць з чоловіком, і при цьому я пройшла швидше.

Якщо говорити про олімпійський норматив, то ми з тренером планували зробити в Анталії щось на кшталт тренування в змагальному режимі. Але в той день усе співпало, зорі зійшлися, була солідна конкуренція і все це дало такий результат.

Багато в чому показати такий час мені допоміг ще й режим. Коли ти вдома, складніше тренуватися. Є побутові питання, багато інших справ, а на зборі ти лише спиш, тренуєшся і виступаєш.

Після Анталії був зимовий чемпіонат України в Луцьку. Тоді судді завели мене на пітлейн, але ми з тренером після цього дещо переосмислили, почали виправлятися, вдосконалювати техніку. Я вдячна суддям. Так, вони дали мені записку, але я задумалася над тим, щоб далі йти краще.

Після цього ще був чемпіонат України в Сумах. Я була лідеркою українського топлиста, але пропускати його остаточно вирішили вже після виступу дівчат на командному чемпіонаті Європи в Подєбрадах.

Попереду в нас збір у Киргизстані, там продовжимо підготовку до Олімпійських ігор».

Змагання зі спортивної ходьби на 5 км у юніорській віковій категорії виграли учні Олени й Валентини Борисюк Валерія Шоломіцька (23.14 хв) і Тарас Корецький (20.51 хв).

Нагадаємо, традиційні XVI Міжнародні змагання із легкої атлетики зі спортивної ходьби «Луцька десятка» відбувалися з 08:30 до 11:00 на проспекті Волі: від вулиці Паркової до вулиці Шопена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus