USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

ЗМІ дізналися, скільки боєприпасів поставить ЄС Україні до березня

31 Січня 2024 11:18
Євросоюз нібито не зможе надати обіцяний мільйон снарядів Україні до строку – 1 березня 2024 року. У країн ЄС на той момент набереться тільки 600 тисяч боєприпасів.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на слова дипломатів.

«Європейським союзникам не вистачить одного мільйона набоїв, які вони обіцяли поставити до 1 березня», – вважають вони.

За їхніми словами, на тлі постійних затримок виробництва та побоювань щодо виснаження запасів до початку весни вони зможуть поставити близько 600 тисяч набоїв.

Читати ще: У ЗСУ закінчуються боєприпаси на фронті, – журналіст CNN, який побував на Бахмутському напрямку

«Зустріч міністрів оборони в Брюсселі цього тижня, можливо, спробує підрахувати інші поставки, щоб збільшити загальний обсяг, але все одно не досягне мети в один мільйон (боєприпасів – ред.), яка була встановлена минулого року», – гадають дипломати.

Дослідник Rand Corp. та офіцер резерву армії США Енн Марі Дейлі наголосила, що в разі коли українські війська не матимуть снарядів, щоб продовжувати тиск, «Росія може продовжувати стріляти з артилерії, поки її піхота атакує українські позиції».

«Це нечесний бій для українських захисників», – зазначила вона.

Читати ще: НАТО уклало угоду з постачання боєприпасів на понад мільярд євро для підтримки України

Раніше єврокомісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон заявив, що ЄС протягом минулих місяців значно наростив виробництво боєприпасів та доведе цю спроможність до 1 млн боєприпасів на рік вже у березні поточного року і до 2 млн – у 2025 році. Але інформація про те, скільки при цьому снарядів отримала Україна – «чутлива в умовах війни», тому її може знати єдина людина – Президент України Володимир Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus