USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЗМІ: якою буде коаліція, і що вирішать з Донбасом

7 Листопада 2014 11:11
Українські газети пишуть про те, як влада реагує на нові виклики на Сході, а також про заплановані коаліційні перемовини. Пропонуємо аналіз публікацій у ЗМІ в четвер, 6 листопада, здійснений Службою Моніторингу ВВС.

ВІДНОСИНИ ПЕРЕГЛЯНУТЬ

Президент України готовий відкликати пропозиції, що стосувались "особливого статусу" Донбасу, оскільки сам Донбас цей крок Києва не оцінив, пише "Україна молода". На думку газети, Петро Порошенко вирішив, що поквапився, пропонуючи "республікам" амністію та підтримку України, і тепер відносини будуть переглянуті.

Хоч аналітики і продовжують сперечатися, чи потрібен був цей "крок назустріч" від самого початку, президент Порошенко переконаний: пакет "донецьких" законів відіграв позитивну роль, зауважує газета.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЩО ОЗНАЧАТИМЕ СКАСУВАННЯ ЗАКОНУ ПРО ОСОБЛИВИЙ СТАТУС ДОНБАСУ

"Як ухвалення, так і скасування цього закону ніяких особливих наслідків не матиме… Території Донецька і Луганська ми вже втратили і тепер стоїть питання, чи втратимо ще більшу територію. Багато залежатиме від співпраці із Заходом – якщо вона буде успішною, то можна буде сподіватися на вирішення ситуації без подальших втрат", - цитує газета політолога Олексія Голобуцького.

"З боку Росії йде ескалація конфлікту і скасування цього закону – нормальна реакція на дії Москви. Нашу ситуацію це не погіршує. Ми маємо використовувати будь-які дипломатичні методи, оскільки силою вирішити цей конфлікт не можемо. Але при цьому маємо бути готові й до силової протидії терористам", - каже політолог Олексій Гарань.

ВИБІР СТРАТЕГІЇ

Про необхідність невідкладних заходів для створення в Україні стратегії, адекватної зовнішнім загрозам, пише "День".

Перегрупування та посилення наступального угруповання російських військ на українській території, продовження глибинної спеціальної операції в Україні, на думку газети, свідчить про те, що Кремль не лише прагне "відірвати шмат" від території України. "Він бачить слабкість реакції Заходу і хоче масштабних геополітичних змін на всьому континенті", - пише видання.

На думку адмірала Ігоря Кабаненка, оперативна пауза сягає кінця, "а дух масштабного зіткнення вже вітає у повітрі".

"Треба перестати вірити в обіцянки і "солодкі" речі, які лунають з боку Кремля і відверто сказати людям: це – російська неоколоніальна війна, що українцям в цій боротьбі, як колись зауважив Черчіль, "нема чого запропонувати, крім крові, важкої праці, сліз і поту", - цитує адмірала Кабаненка "День".

Важливим аспектом пропонованої газетою стратегії є об’єднання дій всіх силових структур в одних руках, а також визначення персональної відповідальності за складові системи оборони – за оборону Києва та інших ключових міст.

ДОНБАС НЕ ЗАМОРОЗЯТЬ

Україна не залишить територію Донбасу, що знаходиться під контролем сепаратистів без газу і світла, пише "Сегодня".

"Там проживають наші громадяни, і ми не дозволимо цим людям замерзнути… З терористами розберемося окремо", - цитує газета прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Пан Яценюк підкреслив, що Кабмін не буде фінансувати бойовиків, а пільги і пенсії жителі регіонів Донбасу, контрольовані бойовиками, отримають тільки після звільнення цих земель, повідомляє газета.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕРЖБЮДЖЕТ НЕ ФІНАНСУВАТИМЕ ОКУПОВАНИЙ БОЙОВИКАМИ ДОНБАС

На думку економістів, рішення прем’єра – єдиний вихід, відзначає газета.

"Без грошей життя є, але якщо не поставляти ні грошей, ні газу населення просто вимерзне. Що стосується пенсій і пільг, логічно виплатити їх після звільнення", - сказав газеті аналітик Павло Мельник.

На думку політолога Олександра Палія, рішення Кабміну може "протверезити" жителів окупованих територій.

"Багато людей уже зараз виїздять звідти і бачать, що їм брехали про "хунту", врешті постачання газу і освітлення в "республіки" треба обмежити так, щоб вистачило тільки на обігрів. Підтримувати захоплену терористами власність – неправильно", - цитує політолога газета "Сегодня".

УМОВИ КОАЛІЦІЇ

У четвер відбудеться черговий раунд коаліційних переговорів, повідомляє "Комсомольская правда в Украине".

Газета пише, що за круглий стіл сядуть по три представники від партій "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Самопоміч", Радикальна партія та "Батьківщина". Останні дві партії вперше залучаються до перемовин.

Але якою буде угода? Виходячи із останнього звернення президента до народу, вона "не може бути коротким папірцем на три сторінки".

"Коаліційна угода – це контракт коаліції із країною… Чим товща угода, тим довше працює коаліція", – цитує газета звернення до народу пана Порошенка.

Також глава держави чітко вказав на місце кожній партії на парламентському п’єдесталі: БПП – перше місце, "Народний фронт" - друге, "Самопоміч" - третє, пише газета.

За словами експертів, глава держави озвучив післявиборчий підрахунок невипадково, це сигнал, хто буде диктувати правила в майбутній коаліції, зауважує газета.

"Без депутатів Блоку Порошенка більшість створити не вдасться… А ось без "Народного фронту" коаліція можлива", - заявив виданню політолог Володимир Цибулько.

Сам же Арсеній Яценюк коаліційний спіч президента не коментував, зазначає газета.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Анонім Показати IP 7 Листопада 2014 12:04
Дістали вже... Носяться з тим лугандоном.Згідно законів України за неоплату вимикати світло, газ, воду. Через ту клаоку з її "насилением" тільки одні витрати і біди. Самі не знають чого хочуть,люди без роду і племені. Покликали Путіна з війною в Україну, а самі, як воші порозлазились. Скоро 9 міс. як війна, скоро брюхаті від чечен і руських свиней будуть пертися за виплатами і ін. соцзабезпеченнями. Віджеруться, відігріються і далі будуть гадити. Маємо з історії приклади переселення... Не відчуваєш себе українцем, не знаєш мови, історії, не ненавидиш землю на якій є - забирайся геть з депортацією хоч в Корелію, хоч в Зімбабве, хоч на Чукотку.
Дончанин до Анонім Показати IP 7 Листопада 2014 12:25
коментар було видалено
Анонім до Дончанин Показати IP 7 Листопада 2014 12:39
К нам то до кого? Не подобається Україна Вали в Парашу з усім своїм виводком.А тепер поговоримо. Якщо сепар - то н.й шастать на наших сайтах. Маєш Донбассрус там і пукай, а якщо з біженцій, то тебе, с..а продажна, живим закопати мало за такі слова. Приїхав в тил, сів на шию держави, жереш наш хліб. Доремно хлопці там на передовій воюють вас тут по всій Україні, як сарану лупити треба. Почекай, дійде час і до таких, як ти.
Дончанин до Анонім Показати IP 7 Листопада 2014 13:37
А мы и уйдем от вас, но со своей землей. Ибо Донбасс - это МОЯ, а не твоя земля.
Анонім до Дончанин Показати IP 7 Листопада 2014 14:14
ПНХ навіть з наших сайтів
???? до Дончанин Показати IP 7 Листопада 2014 14:14
И попадете прямо в рай
Дончанин до ???? Показати IP 7 Листопада 2014 17:23
По сравнению с вами - да. Ведь только за этот год суммарный долг Украины вырос в два раза. Следовательно, то нищее ваше существование, мы уже финансируемся ДНР, обусловлено именно вашей политикой и кажется на жизни ваших детей.
аяяй до Дончанин Показати IP 7 Листопада 2014 17:45
Поживем увидим,а у вас и потомства не будет!Кто решится рожать в такое время и особенно в "ДНР',разве только как у вас. принято через насилие
Анонім до Анонім Показати IP 7 Листопада 2014 13:46
Ти, шановний, пригальмуй зі своїми висловлюваннями. Мій тато, наприклад, 50 років проробив на "хімії" Донбаса, а тепер старий і хворий опинився заручником ситуації, що склалася. Не всі там прибічники сепаратистів.
Анонім до Анонім Показати IP 7 Листопада 2014 14:09
Чого ж ти батька свого старого та хворого не глядиш ?
Дончанин до Анонім Показати IP 7 Листопада 2014 17:35
Иностранные корреспондент на комсомольской стройке смотрит на одного бородоча и спрашивает - "У вас комсомольская стройка. Но разве - это комсомолец?" получает ответ- "Давайте у него самого спросим - сколько ему лет?" Спрашивают и получают следующий ответ: "25 лет! Если не верите, то учтите то, что у нас больше не дают!". Поэтому весь твой пост - чистый фейк, так как при Союзе максимальный срок был 25 лет. Более того, "химики", этого срока НИКОГДА не получали, так как "химики" - по нынешним временам, де факто условно осужденные, ограничение свобод которых заключалось в ограничении их места жительства и выбора специальности. А в остальном они были обычными гражданами. PS. Пардон, если твой отец 50 лет был под стражей, то, попробуй доказать, что он этого не заслуживал. Более того, за 23 года независимости ему НЕ ПОЗВОЛИЛИ вернуться в родимые края. Иными словами, твой отец - бандит. Причем эта оценка не зависит от политической ориентации власти.
аяяй Показати IP 7 Листопада 2014 14:13
Кто хотел уехать с территории,где ведутся боевые действия уже уехали,остаются приспешники сепаратистов и просто инертные люди которым всеравно какая власть,и правильно решило наше правительство,нечего их финансировать
Анонім до аяяй Показати IP 7 Листопада 2014 14:43
Уехать и жить на вокзале.
Анонім до Анонім Показати IP 7 Листопада 2014 14:55
Відмовку можна знайти завжди. Хто шукає-той знаходить, хто стукає-тому відкриють. Головне бажання. Волинський сайт знайшов, а волентерських організацій і державні служби -ні?
аяяй до Анонім Показати IP 7 Листопада 2014 16:31
У нас в городе еще не один человек уехавший с Востока не живет на вокзале,так что не врите

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus