USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

ЗМІ назвали 5 кандидатів на посаду генсека НАТО

4 Лютого 2022 21:36
На посаду генерального секретаря Північноатлантичного альянсу претендують п’ятеро колишніх і чинних політиків.

Як повідомляє «Європейська правда», відповідну інформацію оприлюднило німецьке агентство DPA у Twitter.

За інформацією агентства, на посаду можуть претендувати колишня прем’єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей, прем’єр Нідерландів Марк Рютте, прем’єр Естонії Кая Каллас, колишній Верховний представник ЄС з питань закордонних справ Федеріка Могеріні і президент Румунії Клаус Йоганніс.

Слід зазначити, що Йоганніс був переобраний на другий термін у 2019 році і його президентський термін спливає за два роки.

Каллас очолила естонський уряд у січні 2021 року, в той час як Рютте перебуває на посаді вже 12 років.

Нагадаємо, повноваження чинного генсека НАТО Єнса Столтенберга завершуються в кінці вересня. Після цього він очолить центральний банк Норвегії.

Столтенберг має економічну освіту і тривалу кар’єру у норвезькій політиці. Серед іншого, він очолював Партію праці, працював міністром фінансів та енергетики і прем’єр-міністром, доки став генсеком Альянсу у 2014 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus