USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЗМІ показали, як розкошують військові прокурори

17 Березня 2016 15:33
Журналісти показали подвійне життя посадовців. Військовий прокурор зони АТО Костянтин Кулик та військовий прокурор Південного регіону Максим Якубовський купують елітні авто, вартість яких значно перевищує їхню зарплатню, - інформує ТСН.

Журналісти вважають, що обидва посадовці приховують джерела доходів. Так, громадянська дружина військового прокурора зони АТО Костянтина Кулика похизувалася своєю черговою автівкою Mercedes вартістю від 3 до майже 9 мільйонів гривень. Ще в автопарку пари є два Land Rover, нова Toyota Rav 4 і ще один Mercedes, в якому пані Ірина Німець фотографувала дітей і робила селфі.
"Подарунки бувають різними. У цьому випадку моя совість запропонувала подумати: приймати чи залишатися скромною дівчиною", - підписала вона фото. Як зауважують журналісти, пережити неспокійні для країни часи також допомагають понад півтисячі квадратів елітної нерухомості у центрі Києва.

"Сам Костянтин Кулик після сюжету "Слідства.Інфо" сховав свій "Ленд-Крузер" за військовими номерами і не полишає надії отримати теплішу посаду в Генпрокуратурі. А чому б ні? Адже подвійне життя – типове для людей з його професійного кола", - йдеться в розслідуванні. Водночас журналісти виявили, що колега Костянтина Кулика, військовий прокурор Південного регіону Максим Якубовський до війни два роки працював як юрист на скандального політика і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, якого часто називають "сірим кардиналом" української політики.
"Перехід до військової прокуратури у 2014-му Якубовський відзначив розширенням свого автопарку позашляховиком ціною під сто тисяч євро і отриманням генеральських погонів", - зазначається в сюжеті. При цьому сума доходів Максима Якубовського і його родини за весь 2013 рік, враховуючі річну зарплатню і банківські накопичення, становила менше 128 тисяч гривень. За 2014-й він із дружиною заробив 170 тисяч: цього не вистачить і на половину авто.

В Одесі журналісти виявили в Якубовського автопарк із топовими іномарками, серед них, зокрема, помічена AUDI Q7: за словами менеджера салону, який продав прокурору автівку, її вартість починається від 72 тисяч євро за базову комплектацію. А у прокурора, кажуть журналісти, вона не базова: він свою машину півроку чекав.
"Крім новенького AUDI, в Києві на прокурора чекає крутий позашляховик JeepCompass 2012 року за 33 тисячі доларів. Тобто, лише особистий прокурорський автопарк тягне далеко за сто тисяч доларів. Непогано, як на людину, що працює у прокуратурі із 1998 року!", - наголошується в розслідуванні. Військовий прокурор особисто журналістам відповів, що елітний позашляховик коштував копійки. "Це такий, виставковий екземпляр. Простенький, виставковий. Ну, тобто, одна повинна була десь постояти і так далі. Щоб можна було зробити знижку хорошу", - запевняє Якубовський.

Водночас у своїй декларації він вказав ціну автівки - 750 300 гривень.

Однак найдешевша версія Q7 коштує 63 тисячі євро, тобто майже два мільйони гривень. До того ж, у прокурора не найпростіша версія, а із просунутим трилітровим дизельним двигуном. Ціна на таку модифікацію стартує від 72 тисяч євро: це вже – понад два мільйони. Та прокурор запевняє, що насправді їздить на диві німецького автопрому, щоб заощадити державі бюджетні кошти: мовляв, це дешевше, ніж використовувати службовий транспорт.

Крім того, журналісти виявили, що жінка Якубовському працює завучем у школі, однак це їй не завадило мати резиденцію за Одесою – у престижному селищі Нова Дофінівка.

Подивіться, це військовий прокурор Південного регіону Максим Якубовський. Той самий, який до призначення в прокуратуру, ...

Опубліковано Дмитром Гнапом 16 березень 2016 р.
Походження своїх грошей сам Максим Якубовський пояснює двома роками роботи, з 2011-го по 2013-й, на одного із найодіозніших політиків України, кума Володимира Путіна, Віктора Медведчука - у незалежному центрі правових ініціатив "Правова Держава". Він запевняє, що заробив тут гроші на новенький "Audi Q7". Це понад 70 тисяч євро. Однак в організації заперечили, що він тут міг отримувати навіть десятки тисяч гривень.

Раніше журналісти повідомляли, що десятки працівників Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України користуються автомобілями, вартість яких перевищує їхні кількарічні заробітки. Їм вдалося ідентифікувати деяких співробітників, які їздять на роботу дорогими автівками, наприклад на Toyota Land Cruiser Prado, вартість якого становить від 35 тисяч американських доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
справедлива Показати IP 17 Березня 2016 15:46
Що Ви пристали! Гляньте, який він худенький! Їсти не має за що купити, бідний, все складає із своєї зарплати на машини! А Яка "інтеліґгентна" морда! Одна справедливість га ній написана!
dj до справедлива Показати IP 17 Березня 2016 19:56
Це він від страшного недоїдання ОПУХ
***** до справедлива Показати IP 17 Березня 2016 20:17
Це він на "Чорний день" за щоки ховає, як хом"як.
нарід України Показати IP 17 Березня 2016 15:49
І що будемо робити? Привязати до ганебного стовпа і плювати в морду?
Громадянин Показати IP 17 Березня 2016 15:53
Військові прокурори на сторожі закону, матері його ковінька!!!! А наших хлопців, що в АТО голодні і босі боронили Україну карають по всіх параметрах. Де у цій державі правда???? Вона коли не будь буде у чухраїнців?
я Показати IP 17 Березня 2016 16:20
Втрачаю надію що колись щось зміниться на краще
мати Показати IP 17 Березня 2016 17:04
На передову в АТО і до стовпа привязати голого кнура!!!!
АНДРЕЙ Показати IP 17 Березня 2016 18:26
коментар було видалено
ОЛЬГА Показати IP 17 Березня 2016 18:30
НЕ ТРЕБА ГОЛОГО. В НЬОГО І ТАК ДУПА ЗАМІСТЬ ПИКИ.
Вова Показати IP 17 Березня 2016 18:33
Цікаво би про луцьких прокурорів почитати?
на війні і горі Показати IP 17 Березня 2016 21:09
українського простого народу заробляють !!! До зубожіння довели народ весь український !!! Зрадливі і брехливі і відмивають мільйони гривень з бюджету ті, що при великій владі !!!
на війні і горі Показати IP 17 Березня 2016 21:35
українського простого народу заробляють !!! До зубожіння довели народ весь український !!! Зрадливі і брехливі і відмивають мільйони гривень з бюджету ті, що при великій владі !!!
на війні і горі Показати IP 17 Березня 2016 21:42
українського простого народу заробляють !!! До зубожіння довели народ весь український !!! Зрадливі і брехливі і відмивають мільйони гривень з бюджету ті, що при великій владі !!!
Степко Показати IP 17 Березня 2016 23:57
Да, добру морду відїв, яреська його бери.
Анонім Показати IP 18 Березня 2016 01:42
Перепостити матеріал ТСН ви можете, а своє журналістське розслідування про Волинських прокурорів слабо?
бетя саламоновна Показати IP 19 Березня 2016 12:58
ну шо вы напали на мальчиков ? они таки с бедных еврейских семей !!! и при том большие вумницы...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus