USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

ЗМІ повідомили, що буде у новому пакеті військової допомоги США

19 Січня 2023 09:24
У новому пакеті допомоги від Сполучених Штатів, який стане одним із найбільших, Україна може отримати бойові броньовані машини Stryker, а також ракети GLSDB.

Про це пише видання Politico.

Стверджується, що США готуються оголосити про новий пакет допомоги у п’ятницю, коли відбудеться засідання Контактної групи з питань оборони України на американській військовій базі «Рамштайн» у Німеччині.

За словами двох співрозмовників Politico, може йтися про кілька восьмиколісних броньованих бойових машин Stryker, а також наземні бомби малого діаметра, які мають радіус дії близько 160 кілометрів.

У пакеті навряд чи будуть присутні танки Abrams – основний бойовий танк армії США, про що повідомлялося раніше. Також співрозмовники Politico відкидають можливість передачі дальнобійних систем типу ATACMS.

Джерела вказують, що остаточна кількість озброєння та сума пакету допомоги може змінитись після остаточного погодження з Адміністрацією Джо Байдена.

Як зазначає Politico, зустріч у форматі «Рамштайн» цієї п’ятниці обіцяє стати однією з найзначніших, оскільки на ній йтиметься про те, як підготувати Україну до наступних непростих місяців бойових дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus