USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

ЗМІ розсекретили «приватні обіцянки» Макрона щодо України, які він дав Путіну

9 Лютого 2022 22:52
Президент Франції Еммануель Макрон, який днями провів переговори з президентом Росії Володимиром Путіним, нібито дав йому «приватні обіцянки» для досягнення мирної угоди щодо України.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на британське видання Daily Mail.

За інформацією ЗМІ, під час обіду у Москві 7 лютого Макрон зробив Путіну пропозиції, які не були узгоджені партнерами Франції по НАТО, включаючи Велику Британію. Щодо цього уряд Британії вже висловив «глибоке хвилювання».

Посилаючись на власні джерела, агентство пише, що через те, що французький лідер не проконсультуватися з союзниками напередодні переговорів з Путіним, будь-яка угода може стати «безглуздою». Зокрема, йдеться про те, що пропозиції Макрона нібито стосувалися нейтрального статусу України, що зробить неможливим її вступ до Альянсу.

Читати ще: «Золоті електровози»: Франція продала Україні локомотиви, від яких відмовилася Аргентина

«Він робив усе по-своєму, ми не знаємо, що відбувається. Він вийшов за межі позиції НАТО. Смішно, подивимося, що з цього вийде», – заявив співрозмовник видання.

Натомість в українському МЗС запевняють, що Макрон на зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським обговорював ідеї та пропозиції, узгоджені із партнерами. «І вчора було обговорення ідей, але це не було обговорення конкретних пропозицій. Ситуації, коли нам привозяться якісь ультиматуми і залишають нас без вибору «приймайте це або нічого», для нас є неприпустимими, і партнери про це знають», – уточнив Дмитро Кулеба.

Раніше Financial Times писало, що французький президент Еммануель Макрон уклав з російським колегою Володимиром Путіним угоду про деескалацію на російсько-українському кордоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава.. Показати IP 10 Лютого 2022 04:33
чому кремлівський маразматик шантажує світ ?.. чому мовчить міжнародне право та не вгамує його хотєлкі ?..
Евген Показати IP 10 Лютого 2022 07:59
Росзекретили что Украина будет нейтральной, одно предложение и 348000 слов воды, нихера не понятно, извините

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus