USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

ЗМІ: В Ірані за час протестів були вбиті півтори тисячі людей

23 Грудня 2019 17:20
Менш ніж за два тижні масових протестів в Ірані було вбито близько 1500 осіб. Серед них – щонайменше 17 підлітків і близько 400 жінок, а також поліцейські і співробітники сил безпеки.

Як передає УНІАН, про це з посиланням на обізнані джерела повідомляє Reuters.

Стверджується, що Вищий керівник Ірану Алі Хаменеї доручив силовикам робити «все, що потрібно» для придушення протестів.

Цей наказ, що підтверджується безліччю внутрішніх джерел, запустив найкривавішу кампанію з придушення протестів з часів ісламської революції 1979 року.

Оцінка кількості загиблих, за словами джерел, заснована на інформації іранських сил безпеки, а також моргів, госпіталів і офісів судмедекспертів.

Зазначається, що цифра в півтори тисячі осіб сильно перевищує дані міжнародних правозахисних організацій та уряду США.

У звіті Amnesty International від 16 грудня називається цифра в 304 загиблих. Держдеп США в коментарі журналістам заявив про загибель сотень іранців, але є також звіти, згідно з якими кількість загиблих може перевищувати тисячу осіб.

У ніч на 15 листопада уряд Ірану ухвалив рішення нормувати продаж і одночасно підвищити ціни на паливо мінімум на 50%. Це викликало масові акції протесту.

Демонстрації переросли в масові погроми та сутички з силовиками. За кілька днів було затримано близько тисячі осіб. протестувальники підпалили більше сотні банків і магазинів. В країні відключили мобільний зв’язок та інтернет.

Президент Ірану Рухані заявив про перемогу над «ворожою змовою» після придушення акцій протесту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus