USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Зміна клімату посилюється: Європа пережила другу найтеплішу зиму в історії спостережень

10 Березня 2023 00:52
Високі температури створюють ризики для дикої природи та сільського господарства. Зимові температурні стрибки можуть призвести до того, що передчасно рослини почнуть рости або тварини виходитимуть зі сплячки, що робить їх вразливими до пізніших похолодань.

Про це інформує EURACTIV.

Згідно з даними, середня температура в Європі з грудня по лютий була на 1,4 градуса вище середнього показника 1991-2020 років. Це є другою найтеплішою зимою за всю історію спостережень, перевищеною лише до зими 2019-2020 років.

«Європа пережила сильну зимову хвилю спеки в кінці грудня і на початку січня, коли рекордно високі зимові температури звалилися на країни від Франції до Угорщини, змусивши гірськолижні курорти закритися через відсутність снігу», – йдеться в дослідженні.

C3S заявила, що температура була особливо високою в Східній Європі та на півночі скандинавських країн. У той час, як загальні температури в Європі були вище норми, деякі регіони були нижче середнього, включаючи частини Росії та Гренландії.

Учені запевняють, що зими стають теплішими через підвищення глобальної температури, викликаної людиною.

«Ці низькі морські льодові умови можуть мати важливі наслідки для стабільності антарктичних льодовикових шельфів і в кінцевому підсумку для глобального підвищення рівня моря», – розповів заступник директора C3S Саманта Берджесс.

Високі температури створюють ризики для дикої природи та сільського господарства. Зимові температурні стрибки можуть призвести до того, що рослини почнуть рости або тварини передчасно будуть виходити зі сплячки, що робить їх вразливими до пізніших похолодань.

«Для видів з невеликими популяціями або обмеженими ареалами це може легко схилити їх на шлях до вимирання», – сказав заступник директора Центру екологічної політики Імперського коледжу Лондона Тіллі Коллінз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава Показати IP 10 Березня 2023 04:08
світ відсторонено жує соплі на фоні звірської агресії рф проти України, знищуються унікальні крихкі екосистеми.. ніякими репараціями від супостата цього не відновиш.. в час, коли земля повинна горіти в агресора під ногами, арештовуватись його кораблі та нерухомість за кордоном, всілякі КНР дозволяють собі міндальнічати з ворогом..
Анонім до Клава Показати IP 10 Березня 2023 08:46
як мало вам відомо про правила гри на цій планеті...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus