USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Глобальне потепління: як може змінитися клімат на Волині у 2050 році

14 Вересня 2018 19:00
Дослідження, що дозволяє побачити, як, відповідно до прогнозів науковців, зміниться клімат у 2050 році, оприлюднили у вигляді інтерактивної мапи.

Інтерактивну мапу про клімат 2050 року опублікували на веб-сайті The Revelator.

«Як впливає підвищення температури на ваше суспільство? Ми підрахували, як виглядатиме світ відповідно до поточних прогнозів щодо зміни клімату», - пишуть автори проекту.

Зміну температури розраховували між історичними рівнями та 2050 роком за сценарієм 8.5. Це сценарій викидів високого рівня, якщо обсяги глобальних викидів не вдасться зменшити. Сума невизначеності у прогнозах зростає у менших географічних масштабах. Незважаючи на те, що широкі регіональні тенденції можуть бути прогнозованими, на місцевих рівнях можливе деяке відхилення від цих усереднених прогнозів.

Дані щодо зміни температури були усереднені за адміністративними межами. Таким чином, можна побачити прогноз щодо зміни клімату для кожного району чи міста України та для адміністративних одиниць будь-якої держави світу.

Останні роки ознаменувалися кількома найгарячішими місяцями за всю історію спостережень. На жаль, прогнозують, що ситуація погіршиться, оскільки зміна клімату продовжує підвищувати температуру у всьому світі.
Глобальні наслідки підвищення температури включають збільшення кількості ураганів, підвищення рівня води в морях та посуху. Зміна температури лише на кілька градусів може також мати драматичні ефекти на регіональному рівні. Дослідження показали, що підвищення рівня температури лише на один градус може збільшити локальний рівень забруднення повітря, спричинити поширення кліщів, що переносять хвороби, викликати локальне вимирання місцевих видів тварин і навіть спровокувати достатній тепловий стрес для підвищення показників психічних захворювань.

Переконатися у тому, наскільки може погіршитися стан справ у тій чи іншій місцевості, у разі, якщо сучасні тенденції зберігатимуться до 2050 року, можна на інтерактивній мапі.

Так, у Луцьку прогнозують підвищення середньої температури на 3,1 градуса, у Рівному та Києві – на 3,2, Львові – на 3,1 градуса, у Ковелі та північних районах Волині – на 3 градуси, у Любліні (Польща) – на 2,9 градуси. Найнижчий рівень підвищення температури прогнозують у південних регіонах України, зокрема, в окремих районах Одещини показник становитиме 1,3 градуса, водночас, на півночі країни, на Сумщині та Чернігівщині він може досягти 3,4 градуса.
Найзагрозливіші прогнози – у полярних місцевостях, зокрема, на архіпелазі Нова Земля підвищення рівня температури може сягнути 6,3 градуса, на півночі Канади – 5,4 градуси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Вересня 2018 22:32
Зарплати порахуйте,підніміть,ще до 2050 року дожити треба,а з такими пенсіями і пенсійним віком здохнемо як собаки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus