USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Метеорологи ООН оголосили червоний рівень небезпеки через глобальне потепління

21 Березня 2024 07:39
Всесвітня метеорологічна організація ООН оголосила червоний рівень небезпеки через глобальне потепління.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, за даними щорічного звіту Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) «Стан глобального клімату», у 2023 році середня температура досягла найвищого рівня за 174 роки ведення записів із відчутним відривом.

Температура океану також виявилися найвищими за останні 65 років, «причому понад 90% морів зазнавали спеки протягом року, що завдало шкоди продовольчим системам».

Читати ще: Кліматологи вважають цей рік найтеплішим за останні 125 тисяч років

«Всесвітня метеорологічна організація оголошує червоний рівень тривоги. Те, що ми спостерігали у 2023 році, викликає особливе занепокоєння», – зазначила глава ВМО Селесте Сауло.

Також вона додала, що океанська спека є вкрай небезпечною, адже вона майже незворотна і, можливо, потребуватиме тисячоліть, аби становище нормалізувалося.

Своєю чергою, очільник відділу моніторингу клімату ВМО Омар Баддур заявив, що існує «висока ймовірність» того, що 2024 рік встановить нові теплові рекорди, оскільки наступний рік після Ель-Ніньйо зазвичай є ще теплішим.

Читати ще: У Луцьку 2023 рік став найтеплішим

Зауважимо, за даними Європейської кліматичної служби Copernicus останні дев’ять місяців поспіль б’ються нові температурні рекорди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus