USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зміна клімату: за 10 років стихійні лиха забрали понад 400 тисяч життів

5 Листопада 2021 13:52
Лише за останні 10 років стихійні лиха, спричинені зміною клімату, відібрали життя у понад 400 тисяч людей, призвели до величезних руйнувань та економічних втрат.

Про це повідомляє Новини ООН.

«Сьогодні світ намагається нарощувати зусилля зі скорочення викидів парникових газів, але цих зусиль поки що недостатньо – у цих умовах необхідно стрімко активізувати дії, спрямовані на адаптацію до зміни клімату», – наголосила виконавчий директор Програми Організації Об’єднаних Націй з навколишнього середовища (ЮНЕП) Інгер Андерсен.

Зазначається, що заходи щодо адаптації до наслідків глобального потепління, якщо застосовувати їх у всіх сферах, дозволять значно скоротити втрати та збитки.

Читати ще: Кількість погодних катаклізмів у світі зросла в п'ять разів, – ООН

Особливо це буде помітно в другій половині століття, коли вплив змін клімату на життя людини посилиться.

Згідно з новою доповіддю ЮНЕП, чимало наслідків зміни клімату незворотні навіть за дуже рішучих заходів щодо їхнього запобігання або пом’якшення. Тому необхідно вчитися жити за нових умов.

До того ж у ЮНЕП вважають, що навіть якщо би вже сьогодні вдалося стрімко скоротити викиди парникових газів, наслідки зміни клімату все одно відчувалися би впродовж десятиліть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus