USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Зміни клімату перешкоджають боротьбі з трьома найбільш смертоносними хворобами у світі

18 Вересня 2023 23:46
Зміни клімату та конфлікти перешкоджають зусиллям у боротьбі з трьома найбільш смертоносними інфекційними хворобами в світі – СНІДом, туберкульозом та малярією.

Про це пише Reuters із посиланням на главу Глобального фонду боротьби з цими захворюваннями Пітера Сендса, передає УНІАН.

Згідно зі звітом фонду про результати за 2023 рік, міжнародні ініціативи з боротьби із хворобами значною мірою відновилися після серйозного впливу пандемії COVID-19.

«Але проблеми зміни клімату та конфліктів означають, що світ, найімовірніше, не досягне мети покінчити зі СНІДом, туберкульозом та малярією до 2030 року без надзвичайних кроків», – сказав Сендс.

Читати ще: На Землі може закінчитися безпечне місце для людства

Так, малярія поширюється у високогірних частинах Африки, де раніше було занадто холодно для комарів, що переносять захворювання.

Відзначають також, що екстремальні погодні явища, як-от повені, перевантажують служби охорони здоров'я, призводять до міграції населення, спричиняють зростання захворюваності й переривають лікування в багатьох різних місцях.

Читати ще: Зміна клімату призводить до надзвичайних ситуацій з правами людини у світі, – ООН

Сендс також додав, що в країнах, охоплених конфліктом, таких як Судан, Афганістан і М'янма, а також Україна, широке охоплення населення наданням допомоги в лікуванні та профілактиці цих хвороб є надзвичайно складним завданням через відсутність безпеки.

Є і позитивні моменти, сказав Сендс. Наприклад, у 2022 році в країнах, куди інвестує Глобальний фонд, лікувалися від туберкульозу 6,7 мільйона осіб, що на 1,4 мільйона більше, ніж торік. Фонд також допоміг забезпечити 24,5 мільйона людей антиретровірусною терапією ВІЛ та роздав 220 мільйонів москітних сіток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus