USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Зміни податкового законодавства: що очікує на місцеві бюджети наступного року

25 Вересня 2017 13:03
Рентну плату за видобуток нафти та газу, а також частину коштів за видачу ліцензії на діяльність лотерей наступного року зможуть отримувати місцеві бюджети на Волині.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 25 вересня.

Як повідомив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, цього року Кабмін одночасно з проектом бюджету не вносить законопроекти щодо суттєвих змін до податкового законодавства. Так, у частині формування доходів місцевих бюджетів передбачається низка змін.

Планують, що з 1 січня 2018 року до місцевих бюджетів зараховуватимуть 5% рентної плати за користування надрами для видобутку нафти, природного газу та газового конденсату. Так, 2% зараховуватимуть в обласний, 2% - у районний, 1% - у бюджет органів місцевого самоврядування.

Субвенція з державного дорожнього фонду місцевим бюджетам становитиме 433 мільйони гривень. Бюджети органів місцевого самоврядування, де є великі сільськогосподарські підприємства, можуть отримати наступного року додатково приблизно 8 мільйонів гривень за рахунок надходження 100% єдиного податку сільгоспвиробників.

З наступного року до місцевих бюджетів передбачають зараховувати частину плати за видачу ліцензії на провадження господарської діяльності з випуску та проведення державних лотерей. Ці кошти зараховуватимуться до бюджетів міст, сіл, селищ за місцем розташування пункту розповсюдження лотерей – за кожен такий пункт до місцевого бюджету передбачається зарахування 10 прожиткових мінімумів на рік. Проте у тексті змін до бюджетного кодексу, зі слів посадовця, незрозуміло, чому не враховані міста обласного значення.

Щодо основного бюджетоутворюючого податку, податку з доходів фізичних осіб, у наступному році очікують збільшення надходжень на 19,9% у середньому по Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus