USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Значних порушень на виборах у Луцьку не фіксували

16 Листопада 2015 12:02
Громадянська мережа ОПОРА оприлюднила результати спостереження за ходом другого туру виборів Луцького міського голови.

Так, зі слів координатора мережі ОПОРА Людмили Хомич, на виборах Луцького міського голови громадські спостерігачі не зафіксували значних порушень, які б могли вплинути на результати волевиявлення.

5 листопада у Луцьку працювали на дільницях 4 спостерігачі мережі і 3 мобільні групи. Крім того, спостерігачі слідкували й за тим, коли протоколи почали прибувати на ТВК.

На думку спостерігачів, інтенсивність передвиборної кампанії була нижчою, ніж перед виборами 25 жовтня. Порушення під час другого туру виборів Луцького міського голови були значно меншими , системних і масових порушень не було. Зокрема, один з кандидатів використовував адмінресурс. Також було засвідчено поширення «чорного піару»

У день голосування не було масових і системних порушень, були лише окремі незначні інциденти, які не впливають на результати виборів. Так, були спроби виборців проголосувати без паспорта, та виборчі комісії повертали додому за документами. Також є випадки пошкодження бюлетенів, з цього приводу були складені відповідні акти.

Також частина виборців не перевірила завчасно себе у списках виборців, чому мали проблеми з волевиявленням.

Також спостерігачі відзначають, що робота комісій була добре зорганізована, незважаючи на нове формування складу виборчих комісій, усе відбулося без труднощів. Випадків повернення протоколів для уточнення фактично не було, члени ДВК спрацювали професійно. Масових порушень під час виборів не було.

До слова, попередньо явка прогнозувалася набагато нижчою, але, явка була на досить високому рівні і не дуже відрізнялася від явки 25 жовтня. Так, 25 жовтня прийшло на вибори 49% виборців, а 15 листопада 41,1%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus