USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зняття недоторканності: у ГПУ заявляють, що готові «пожертвувати» коаліцією в Раді

3 Липня 2017 08:50
У Генпрокуратурі України заявили про достатні докази, які переконають нардепів у необхідності зняття депутатської недоторканності. У відомстві зазначили також, що генпрокурор не буде закривати очі на діяльність народних депутатів, щоб зберегти коаліцію в парламенті.

Так, Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство достатньо зібрало доказів, щоб переконати неупереджених нардепів у необхідності зняття депутатської недоторканності. Про це він заявив в ефірі одного із телеканалів, повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

При цьому вона написала, що Луценко не буде закривати очі на діяльність народних депутатів, щоб зберегти коаліцію в парламенті. Читайте також Луценко: в нас є запитання і до діючих, і колишніх міністрів "У нас зібрані достатньо доказів для того, щоб переконати неупереджених депутатів - і тут ключове - неупереджених, в необхідності зняття депутатської недоторканності і продовження досудового слідства. Все це буде супроводжуватися демонстрацією аудіозаписів, відеозаписів, документами. І з моєї точки зору, ні в комітеті, ні у Верховній Раді не має відбутися суд. Має відбутися просто перевірка - є докази ймовірного створення кримінальних правопорушень? Так, вони є. Чи достатні - буде визначати тільки суд", - зазначив Луценко.



Нагадаємо, регламентний комітет Верховної Ради буде увесь цей тиждень розглядати подання Генеральної прокуратури на зняття недоторканності з п'ятьох депутатів.

Комітет планує розглядати по одному поданням в день - з 3 по 7 червня. У понеділок, 3 липня, комітет розгляне подання на Євгена Дейдея ( "Народний фронт"). У вівторок, 4 липня - щодо Олеся Довгого ( "Воля народу"); 5 липня - Андрій Лозовий ( "Радикальна партія"); 6 липня - Максим Поляков ( "Народний фронт"); 7 липня - Борислав Розенблат (БППИ).

Прес-секретар генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган не повідомляла точну дату розгляду Комітетом з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради подання генпрокуратури на народного депутата Михайла Добкіна, але очікує, що цей розгляд відбудеться 3-7 липня.

"Регламентний комітет вже визначився із датами розгляду подань. Це від понеділка до п'ятниці щодня. В понеділок о 12 годині перше засідання регламентного комітету, у вівторок, п'ятницю - чотири дні, о 10:00", - заявила Сарган.

Так, на прийняття рішень про зняття депутатської недоторканності залишається тиждень. А нові представлення на народних депутатів підуть в Раду вже аж восени.

«Коли попереду було безліч пленарних тижнів для голосування за зняття, справи ніяк не доходили до подання. І от щойно парламентські канікули замайоріли на горизонті і залишився один єдиний тиждень, генеральний прокурор пішов у наступ», - наголошував з цього приводу журналіст Михайло Ткач.

ЧИТАТИ ЩЕ: зняття недоторканності: чому Генпрокурор пішов у наступ

Чим менше шансів проголосувати за зняття депутатських недоторканностей, тим більше подань на зняття депутатських недоторканностей підписує генпрокурор Луценко, зазначає журналіст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мешканець Показати IP 3 Липня 2017 09:12
Лесика під суд.Та ви що,це ж дитя з "невинними" очима і з чолом високим та ясним.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus