USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зняття недоторканності: чому Генпрокурор пішов у наступ

30 Червня 2017 11:23
Регламентний комітет Верховної Ради буде увесь наступний тиждень розглядати подання Генеральної прокуратури на зняття недоторканності з п'ятьох депутатв. Про це стало відомо з даних на сайті комітету.

Комітет планує розглядати по одному поданням в день - з 3 по 7 червня.

У понеділок, 3 липня, комітет розгляне подання на Євгена Дейдея ( "Народний фронт").

У вівторок, 4 липня - щодо Олеся Довгого ( "Воля народу");

5 липня - Андрій Лозовий ( "Радикальна партія");

6 липня - Максим Поляков ( "Народний фронт");

7 липня - Борислав Розенблат (БППИ).

ЧИТАТИ ЩЕ: Розенблат і Поляков. Що відомо про новий корупційний скандал

При цьому на всіх засіданнях не передбачено розгляду будь-яких інших питань, крім уявлень ГПУ.

Окрім цього, вчора Луценко вніс до ВР подання на арешт нардепа Михайла Добкіна.

Після цього генпрокурор оголосив, що нові представлення на народних депутатів підуть в Раду тільки восени.

Протягнути тиждень

Чим менше шансів проголосувати за зняття депутатських недоторканностей, тим більше подань на зняття депутатських недоторканностей підписує генпрокурор Луценко, - зазначає журналіст Михайло Ткач у своєму блозі, пише ua.info.

«Коли попереду було безліч пленарних тижнів для голосування за зняття, справи ніяк не доходили до подання. І от щойно парламентські канікули замайоріли на горизонті і залишився один єдиний тиждень, генеральний прокурор пішов у наступ.

Коли депутати розлетяться по мальдівах витрачати бурштинові, земельні, газові, вугільні й інші гроші зароблені на розпродажі країни, Луценко може підписувати щодня по поданню на одного депутата. І у новини потраплятиме, а результату - нуль. Адже до вересня ніхто нічого не голосуватиме», - пише Михайло Ткач.

Пані Луценко і слово президента

Журналіст нагадує, що дружина генпрокурора – представник президента у парламенті. Мовляв, так конфлікту інтересів немає, і це у кращих європейських традиціях.

При тому, що президент нещодавно біля пам'ятника Пилипу Орлику виступив за скасування депутатської недоторканності, пані Луценко тепер стоїть перед вибором між двома варіантами.

Перший варіант – це нарешті реалізувати можливості парламентської більшості і довести, що президент не просто ллє у вуха виборців солодощі, а його слово дійсно має вагу. Реалізувати ініціативу президента і залишити власного чоловіка без іграшки для піару.

Чи другий варіант. Який, власне, (скоріше за все або як завжди) і буде реалізований - нічого не робити.

Михайло Ткач, підсумовуючи сказане, звертає увагу на «вагу» президентських обіцянок:

«Захотів президент, щоб Луценко став генпрокурором – день, і Луценко став генпрокурором.

Сказав президент, що він за скасування депутатської недоторканності - і роки минають один за одним», - пише журналіст.

Нагадаємо, як зазначав раніше нардеп Мустафа Найєм у своєму блозі , єдина людина, яка може перешкодити Верховній раді зняти недоторканність з Олеся Довгого - це президент України Петро Порошенко, який особисто переймається недоторканністю Олеся Довгого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Juj Показати IP 30 Червня 2017 11:30
Що б не відбувалось в Україні, ви мусите знати, це зрада-зрадниця, по іншому бути не може. У всьому вишукуємо тільки лайно, тільки воно своїми ароматами заспокоїть пролетарську душу ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus