USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

ЗНО-2013. Новинки

27 Листопада 2012 12:29
Слідом за новими умовами вступу у виші стало відомо і те, як зміняться завдання ЗНО в наступному році.

Про це пише ТСН з посиланням на «Сегодня»
Тож, серед нововведень: новий предмет ‒ всесвітня література, а також стане менше завдань в тестах з історії України, всесвітньої історії та фізики. Проте, якщо за першими двома предметами скоротять і час на написання тестів, то у випадку з третім предметом ‒ все залишиться, як і раніше.

У першу чергу видання відзначає, що тести мають складати ті абітурієнти, які мають документ про повну середню освіту і хочуть вступити до вишу на перший курс. Також можна подавати сертифікати ЗНО з результатами тестів 2012, 2011, 2010, 2009 і 2008 років.

А випускники 2007 року та попередніх років, щоб вступити на стаціонар, можуть або проходити тестування, або здавати вузівські іспити. У наступному році пробне тестування, як і в 2012-му, абітурієнти будуть проходити у березні у дві сесії ‒ 23-го і 30-го числа (було ‒ 24 і 31 березня). Обидві стартують одночасно по всій Україні об 11:00.

Отже, 23 березня в першу сесію вступники зможуть спробувати свої сили в тестах з української мови та літератури, біології, фізики, української мови, всесвітньої історії, а також в одній з іноземних мов ‒ англійській, німецькій, французькій або іспанській.

А 30 березня, у другу сесію, вони будуть проходити тести з математики, історії України, хімії, географії та світової літератури. Щоб у день тесту пропустили в пункт тестування, абітурієнт повинен взяти з собою такі документи: квитанцію про оплату пробного тестування, реєстраційну карточку-запрошення (її потрібно скласти і роздрукувати з персональної сторінки з особистого «кабінету» на сайті тестувань), паспорт або свідоцтво про народження.

У наступному році тести можна буде здати з 14 предметів (у 2012-му ‒ з 13-ти). Це ‒ українська мова та література, математика, історія України, всесвітня історія, фізика, хімія, географія, біологія, англійська, німецька, іспанська, французька та російська мови.

Також вперше буде тест зі світової літератури, який є новим 14-м предметом. Він потрібен тим абітурієнтам, які збираються вступати на такі спеціальності як «соціальна педагогіка», «філологія», «філософія», «богослов’я», «реклама та зв’язки з громадськістю», а також на культурологічні спеціальності та спеціальності, пов’язані з мистецтвом. Якщо в цьому році через Євро тестування почалася набагато раніше (нагадаємо, воно стартувало вже 15 травня), то в 2013-му ‒ почнеться на початку червня, як це було в минулі роки.

Так, вже 3 червня абітурієнти будуть здавати хімію, 5-го і 6-го ‒ українську мову і літературу, 8-го ‒ іноземні мови, 10-го ‒ російську мову, 12-го і 13-го ‒ математику, 15-го ‒ географiю, 17-го ‒ всесвітню історію, 19-го і 20-го ‒ історію України, 22-го ‒ фізику, 25-го ‒ біологію, а 27-го ‒ світову літературу.

Щодо результатів, то їх почнуть оголошувати 18 червня, а закінчать ‒ 7 липня. Також вже відомі дати додаткової сесії, яку проводять для тих абітурієнтів, які з поважних причин не змогли потрапити на основну. Вона триватиме тиждень і відбудеться в липні: 4-го числа буде тестування з української мови і географії, 5-го ‒ з української мови та літератури, 8-го ‒ з іноземних мов та хімії, 9-го ‒ фізики та всесвітньої історії, 10-го ‒ з математики та біології, а 11-го ‒ з історії України та всесвітньої літератури.

У 2013-му абітурієнтам трохи менше часу дадуть на здачу історії України та всесвітньої історії: так, у цьому році на тести з цих предметів давали 150 хвилин, а тепер буде 135. Втім, кількість завдань теж зменшиться ‒ з 60 до 55. Зменшиться їх кількість і з фізики: було 36, а стане 34 (при цьому час на виконання тесту залишиться тим самим).

По-іншому будуть оцінювати твір з української та іноземних мов. Нагадаємо, тиждень тому Міносвіти оприлюднило правила вступної кампанії-2013.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Першокурсниця Показати IP 27 Листопада 2012 17:57
Бідолахи.. літа як не буде в них )
дело Показати IP 13 Січня 2013 15:00
Корупція усюди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus