USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

ЗНО 2021: графік проведення тестування, правила та умови

25 Березня 2021 17:57
Пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), його основна та додаткова сесії цьогоріч, запевняють у Міністерстві освіти, відбудуться у заплановані терміни, незалежно від рівня епідемічної небезпеки у регіонах.

До 5 березня всі охочі мали можливість зареєструватися на основну сесію ЗНО. Натомість реєстрація для участі в додатковій сесії проходитиме з 6 по 18 травня включно, пише УНІАН.

Як зареєструватися на ЗНО 2021: правила та умови

Аби зареєструватися на ЗНО 2021 року, насамперед потрібно створити й заповнити реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу «Зареєструватися», розміщеного на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти у рубриці «ЗНО/ДПА». При цьому одним із перших кроків реєстрації є обрання категорії особи. А випускникам поточного року варто звернути особливу увагу на вибір навчальних предметів для проходження ЗНО.

Потім слід підготувати комплект реєстраційних документів і подати його особі, відповідальній за реєстрацію в закладі освіти (для випускників шкіл, студентів професійно-технічних закладів і коледжів, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти) або надіслати його до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти (для випускників минулих років).

Комплекти реєстраційних документів учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО керівники закладів освіти повинні надіслати до 1 березня 2021 року включно.

Вони повинні містити:

- оформлену реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу «Зареєструватися»;

- засвідчену копію паспорта громадянина України;

- засвідчену копію документа про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років);

- за потреби інші документи (медичний висновок про створення особливих умов для проходження ЗНО, копію документа про зміну імені/прізвища, копію нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих іноземною мовою для реєстрації).

Підтвердженням факту реєстрації для участі в ЗНО є Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, який має бути надіслано в індивідуальному конверті разом із реєстраційним повідомленням учасника зовнішнього незалежного оцінювання.
За потреби можна внести зміни до реєстраційних даних, здійснивши перереєстрацію. Вона триватиме з 1 лютого до 5 березня 2021 року після отримання сертифіката ЗНО.

До 30 квітня 2021 року зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

Пробне ЗНО 2021: особливості проходження

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання цьогоріч відбудеться 10 квітня. З огляду на епідемічну ситуацію, учасники можуть обрати лише один предмет для його проходження. Водночас вони зможуть завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів і пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді у форми на спеціальному сервісі для визначення результатів.

Результати пробного ЗНО 2021 будуть оприлюднені на інформаційних сторінках учасників 16 квітня.

Основана сесія ЗНО 2021: які предмети потрібно складати

Участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання є безкоштовною. Кожен учасник має право скласти тести не більш як із 5 навчальних предметів із цього переліку:

- українська мова;

- українська мова і література;

- математика;

- історія України;

- біологія;

- географія;

- фізика;

- хімія;

- англійська мова;

- іспанська мова;

- німецька мова;

- французька мова.

При цьому для осіб, які поточного року завершують здобуття повної загальної середньої освіти, обов’язковою буде проходження ЗНО з 4 навчальних предметів:

- українська мова (усі завдання сертифікаційної роботи) або українська мова і література (субтест «Атестаційні завдання»);

- математика (перелік завдань залежить від рівня, на якому здобувач освіти вивчав цей навчальний предмет);

- історія України (субтест «Період ХХ – початок ХХІ століття») або одна з іноземних мов (перелік завдань залежить від рівня, на якому здобувач освіти вивчав цей навчальний предмет);

- один із навчальних предметів (історія України, біологія, географія, фізика, хімія, іноземні мови).
Графік проведення основної сесії ЗНО 2021

Цього року основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 21 травня й завершиться 15 червня. Вона проходитиме за таким графіком:

21 травня – хімія

24 травня – іспанська, німецька, французька мови

25 травня – англійська мова

28 травня – математика, математика (завдання рівня стандарту)

1 червня – українська мова, українська мова і література

4 червня – історія України

7 червня – фізика

10 червня – біологія

15 червня – географія

Інформацію про результати основної сесії ЗНО з усіх навчальних предметів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 30 червня 2021 року включно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus