USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЗНО-2021: випускники складатимуть іспити з математики двох рівнів складності

24 Вересня 2020 21:17
З 2021 року випускники шкіл обов'язково складатимуть Державну підсумкову атестацію з математики різного рівня складності.

Про такі нововведення повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти, передає Главком.

Зазначається, що тестові завдання будуть розділені за рівнем стандарту та профільним рівнем.

«Тест для випускників, які навчалися за рівнем стандарту, буде містити 28 завдань. На його виконання відведено 150 хвилин. Зошит із тестами профільного рівня складається із 34 завдання, на виконання яких учень матиме 210 хвилин», – інформують в Центрі оцінювання якості освіти.

Наголошується, якщо учень навчався за рівнем стандарту та не планує вступати до вишу, де вимагають ЗНО з математики – складає тест, що містить завдання, для оцінювання базових компетентностей. В такому випадку випускник отримує лише оцінку ДПА за 12-бальною шкалою.

«Учень, який навчався за рівнем стандарту, але хоче поступити у вищий навчальний заклад, де потрібна математика – повинен скласти тест за рівнем стандарту, а також виконати завдання поглибленого рівня. Тоді учень також отримає результат ЗНО за 100-бальною шкалою», – пояснюють в Центрі оцінювання якості освіти.

При цьому учні, які вивчали математику за профільним рівнем, незалежно від подальших планів на вступ, повинні виконати тест із завданнями поглибленого рівня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus