USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЗНО з математики зроблять обов'язковим для всіх випускників

21 Серпня 2018 14:13
Через два роки ЗНО з математики зроблять обов'язковим.

Причина цього рішення - погані результати цьогорічного тестування та невтішна динаміка останніх років, повідомили в Міністерстві освіти та науки України.

Україна відстає у методиках викладання математики. Цьогоріч майже половина випускників шкіл на тестуванні з математики не змогла вирішити задачу за 8-й клас. 10% учасників ЗНО взагалі не здолали прохідний бар'єр. Математика стала найменш успішним предметом у ЗНО-2018.

«Це ж тотальна катастрофа. Про які перспективи розвитку українського ІТ-сектору та інжинірингу ми говоримо? Про які технологічні прориви ми мріємо? Ми свідомо прирікаємо себе на периферію життя», - розкритикував погану підготовку школярів глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін.

З осені вчителів змусять давати учням кращі знання з математики і посилять вимоги до кваліфікації вчителів.

Від 2020-го Міносвіти хоче зробити ЗНО з математики обов’язковим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Влад Показати IP 21 Серпня 2018 14:31
А як змусити давати кращі зання учням як вони дуб -дерево. Математику не те що українські чи історію чи іношемну вивчив і все, математику треба щоб мізки були! Як нема то не вдовбаєш в голову! Зараз математику замінює компп"ютер і калькулятор, якби ті що на касі сидять включили мізки то прийшлось би працювати на 00коп. Хіба може кожен рівння розвязати і т.д? Ні бо це ще з початкових класів треба розум розвивати щоб вирішувати математичні задачі і геометрію доводити""
Чогось до Влад Показати IP 21 Серпня 2018 15:06
з радянських шкіл ( передбачаю, що зараз заплюєтесь жовчю тут, бо ж, як завжди, на все радянське плювати - хороший тон)) не виходило стільки тупих д*білів, які не можуть написати два слова без п"яти помилок, і, фактично, не вміють читати вголос і рахувати, коли чисел більше десяти, як зараз. Чого то? Може тому, що вчителі тоді вчили і з них за це, успішність і рівень знань, питали "вищі інстанції", а батьки контролювали своїх дітей і в разі чого могли й без зайвих сантиментів по с..ці пару разів дати за погані оцінки і поведінку, а не сиділи цілодобово в інтернеті і обси..ли вчителів, лікарів, продавців і всіх на світі))
Лучанка до Чогось Показати IP 21 Серпня 2018 17:31
Згідно з даними, результати з англійської, укр. мови не такі вже й сумні. Тоді, за Вашою логікою, виходить, що батьки за погані оцінки з цих предметів "по ср**і били " сумлінніше, ніж за двійку з математики? Чи , може, причина в перевантажені матеріалом та відсутності робочих місць з математичних спеціальностей? Попит породжує пропозицію. Але ж легше "по ср**і дати" для цього багато мізків не треба.
Віка Показати IP 21 Серпня 2018 14:45
А хіба на польшу як їдеш треба знати математику? Гроші зараз і то на картку шо і считати не тра. То нашо та наука?Ті хто вчився то зараз копійки считають а дурні бабки считають нема справедливості в цій країні і тому немає знань. Подивіться скільки сидить в кабінетах без тестів без грамотності а без бабла і багатого батька людям роботи хіба що на хліб аби не здох.
Я Показати IP 22 Серпня 2018 06:29
Так спеціально зменшили години на викладання математичних дисциплін а тепер шумлять що низький рівень знань..Лицеміри чортові - реформатори
Лучанка Показати IP 22 Серпня 2018 11:54
А можливо проблема в поганому результаті ЗНО - це викладання матеріалу, в його поясненні вчителем!!!!
Школяр червонокнижни Показати IP 5 Грудня 2018 22:58
"Причина цього рішення - погані результати цьогорічного тестування та невтішна динаміка останніх років, повідомили в Міністерстві освіти та науки України." Звичайна людина побачить в цьому привід модернізувати систему освіті, зробити матеріал більш цікавим і зрозумілим для учнів. Урешті-решт почати ГОТУВАТИ дітей до ЗНО в школі. Що бачать наші випускники психіатричної лікарні ім. Мальцева: Привід ввести додатковий екзамен, нічого не змінюючи в системі навчання, та ще більше навантажити дітей та кишені батьків! Класика! Час валити з цієї країни! Простіше і дешевше поступити закордон, ніж тут.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus