USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зникли 15 котів і собак: жителі Рованців скаржаться на сусіда, який катує тварин

11 Квітня 2023 18:26
Житель села Рованці, що біля Луцька, врятував кота. Він помітив тварину в клітці біля ставка. Вона була замордована, мокра й дуже налякана. Як виявилося, на вулиці зникли вісім котів.

«Це не чоловік. Це не людина. Це кат, який знущається з тварин. Усі сусіди про це знають, тому що неодноразово зникали коти, собаки. Нарахували понад 15 тварин. Він стріляє в собак… Він топив котів», – сказала лучанка Олександра Ляшко, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Олександра першою взяла кота на перетримку, коли побачила пост у Facebook про те, що мешканець Рованців хотів його закатувати.

У дописі Юлія Науменко написала, що по сусідству з її свекром живе кат, який знущається з тварин. Вона розповіла, що 6 квітня чоловік почув крики тварини й побачив у клітці біля ставка напівзамордованого кота. Забрав його до себе.

Як зазначив рятівник, сусіди знають про садистські нахили кривдника тварин. На вулиці уже зникли вісім котів.

Врятованого кота висушили, обігріли та нагодували.

Чоловік, якого звинувачують у знущанні з тварин, із журналістами спілкуватися відмовився. Однак із редакцією зв’язався його адвокат, який приніс заяву.

У ній вказано, що Мирослав Яцик (чоловік, із подвір’я якого забрали кота у клітці) звинувачує рятівника тварини у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану. Його невістку він просить притягнути до відповідальності за пост у Facebook.

Він не заперечує, що встановив у дворі пастку. Нібито для того, аби спіймати тварину, яка крала качині яйця.

Мирослав Яцик припустив у своїй заяві, що врятований кіт був ледь живий, бо надворі йшли опади.

«Цілком імовірно, що автори публікації задля додаткового привернення уваги та з метою співчутливого сприйняття публікації громадськістю могли самі вчиняти дії, внаслідок яких тварина була б на вигляд мокрою і непритомною», – додав.

Чоловік не забарився зі своєю заявою, бо ж після того, як з’явилися фото врятованого кота, на його адресу полетів шквал обурення в мережі, а на особистий номер надійшли десятки повідомлень.
У пресслужбі поліції повідомили, що всі обставини з’ясовують. Зазначили, однак, що жодних заяв із приводу жорстокого поводження з твариною їм не надходило.

«Буде ухвалено процесуальне рішення після з’ясування всіх обставин. Інформацію поліція перевіряє», – сказала завідувачка сектору комунікації ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Натомість Юлія Науменко вказала, що надіслала заяву про злочин на електронну адресу поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
джем Показати IP 11 Квітня 2023 19:14
Підозрюваний, адвокат, поліція - чомусь всі ховаються.
ще не зовсім свідоми Показати IP 11 Квітня 2023 19:48
В Бахмут "собаку"
Луцьк Показати IP 11 Квітня 2023 20:30
А сусіди не знають, що зробити з виродком, щоб адвокат не допоміг? Підкажу - НАЧИСТИТИ РИЛО, притому так, щоб не було ні свідків, ні записів з камер, ні-чо-го.
Анонім Показати IP 11 Квітня 2023 20:47
І в мене коти із курника крали курячі яйця. Чиї, не виясняв. Понаставляв кругом курника мисок із котячим кормом - більш не крадуть і чужих котів не допускають.
Да Показати IP 12 Квітня 2023 11:26
В тюрму нелюда! Це від безкарності......
Впсиль Показати IP 12 Квітня 2023 22:49
І хатинка там дерев'яна, сама напрошується
Олександр Показати IP 13 Квітня 2023 22:51
Яка адреса цього виродка? Де живе?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus