USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зниження цін на електрику та розподіл газу: «ЗА Майбутнє» ініціює позачергове засідання Ради

17 Березня 2021 11:21
Уряд має терміново вирішити питання необґрунтовано високих тарифів та боргів населення за житлово-комунальні послуги.

Саме тому народні депутати з групи «ЗА Майбутнє» ініціювати збір підписів за проведення позачергового засідання Верховної Ради для розгляду питань щодо тарифів для населення. Про це пише у Телегам-каналі «Політика країни».

Серед питань, які планують винести на позачергове засідання Ради: повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВат год, скасування необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію на рік на підвищення тарифів на них, а також вжиття термінових заходів з метою зниження ціни на електричну енергію та тарифів на послуги розподілу природного газу тощо.

Цю ідею підтримують і депутати від «Слуги народу».

«Є п’ять екстрених питань, які стосуються тарифів на електроенергію і газ. Люди не можуть чекати поки парламент розгляне всі правки до земельного кодексу», – заявив депутат фракції «Слуга Народу» Олександр Качура.
Він зазначив, що вчора пройшли 160 поправок, залишилося 2968 поправок. Качура каже, що потрібно 3-4 тижні для розгляду всіх правок.

Як раніше заявляв лідер партії «ЗА Майбутнє», народний депутат від Луцька Ігор Палиця, тарифи на комунальні послуги зростають швидше, ніж пенсії та зарплати. Люди не можуть платити, заборгованість – вже понад 73 млрд грн. Назріває борговий колапс, який призведе до банкрутства теплопостачальників та зриву наступного опалювального сезону.

На думку Ігоря Палиці, значно знизити ціну на газ для українців можливо через запуск цивілізованого ринку газу та встановлення економічно обґрунтованих тарифів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 17 Березня 2021 14:18
Облгази зобов'язані оплачувати всім українцям оренду територій, а не тиснути тарифами. Газові мережі були оплачені з державного бюджету під час масштабної газифікації, а деякі профінансовані двічі - оскільки обласні газорозподільні компанії користувалися незнанням українців про проведення газифікації і вимагали самостійно оплатити установку і підключення газових труб до будинків. Території, по яких прокладені газопроводи, належать місцевим громадам. Таким чином виходить, що жителі України повинні платити за транспортування свого газу, по своїй землі і за своїми, вже не раз оплаченим, трубами. Народ України закликає уряд і монополістів негайно припинити умисне знищення свого народу і виступає за скасування постанови про підвищення тарифів на транспортування і доставку газу.
Арафат Показати IP 17 Березня 2021 15:33
Адекватна дія з боку «За майбутнє». Підтримую!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus