USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Золоті правила» для водіїв узимку

4 Листопада 2014 16:43
Як убезпечити себе від автопригод взимку, пояснив викладач-інструктор автомобільної школи спілки автомобілістів Роман Кравчук.

Про це йшлося під час круглого столу в УДАІ УМВС України у Волинській області 4 листопада.

Як зауважив Роман Кравчук, зимовий період особливо небезпечний для водіїв-початківців. Для тих, хто має досвід водіння до 2 років, він дав певні рекомендації. Так, для них небезпечно виїжджати вперше на дорогу взимку, тому що є ризики, які не можна пояснити за партою в автошколі – це потрібно пережити та відчути на власному досвіді. З його слів, існують два універсальні золоті правила зимового періоду для автомобілістів незалежно від досвіду водіння. Перше правило – збільшення дистанції бокового інтервалу. Воно існує для того, щоб водій мав можливість безпечно зупинити автомобіль. Проблема зимового періоду полягає в тому, що дистанція кардинально змінюється через стан дорожнього покриття, тож розрахунки водія не підтверджуються на практиці. Роман Кравчук зауважив, що немає визначеної норми дистанції у метрах, існує лише поняття безпечної дистанції (вона вдвічі-втричі більша, ніж влітку). Водіям радять вже починати поступово збільшувати дистанцію, щоб адаптуватися до водіння взимку. Після випадіння першого снігу гальмівний шлях автомобіля різко збільшується.

В зимовий період небезпека бокового інтервалу полягає в тому, що, коли водій під’їжджає до пішохідних переходів або тротуарів, де стоять люди, є вірогідність того, що пішохід може просто випасти на проїжджу частину (покриття тротуару не завжди у доглянутому стані).

Друге універсальне правило для водіїв взимку – зменшення швидкості. Так, зі слів викладача-інструктора автомобільної школи, швидкість 60 кілометрів на годину в населеному пункті взимку небезпечна. Поза населеними пунктами зі стажем до 2 років водіння максимальна безпечна швидкість становить 70 кілометрів на годину – важливо про це пам’ятати.



Ситуація із під’їздом до пішохідних переходів, світлофорів та перехресть особливо важлива взимку. У цей період чимало водіїв потрапляють у ситуацію, коли вони під’їжджають до переходу, за 20-30 метрів до світлофора тиснуть на гальма, але автівка не зупиняється (перед переходами та світлофорами дорога завжди найбільш слизька, адже там створюється ожеледиця через те, що автомобілі постійно зупиняються і рушають). Під’їжджаючи до пішохідних переходів, світлофорів, перехресть водіям рекомендують завчасно зменшити швидкість, перейти на понижену передачу і спокійно увійти у маневр. А у ситуації, коли після натискання гальмівної педалі нічого не відбувається, а на дорогу вийшов пішохід, щоб оминути його, рекомендують відпустити почате гальмування, щоб колеса мали можливість обороту.

Нагадав викладач-інструктор і про аварійно небезпечні ділянки на автошляхах у Луцьку.

«Закликаємо перевірити, як підготовлений автомобіль до зимового періоду часу. Сьогодні є лише рекомендації щодо зимової гуми, але це розуміння повинно бути в кожного водія, адже це безпека його та оточуючих. Дорога помилок не пробачає, тому закликаємо до уважності та безпеки на дорозі у зимовий період часу», - підсумував Роман Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
екскурсовод Показати IP 4 Листопада 2014 17:58
Техніку дорожникам готувати, а не водіїв вчити! А то знову скажуть, що посеред зими "неочіковано випав сніг".
водій Показати IP 5 Листопада 2014 00:17
це точно згоден на всі 100%. автодорожники в нас, як завжди "не при ділах"
Анонім Показати IP 8 Листопада 2014 13:15
"не можна пояснити за партою в автошколі" - Рома, ти хоч щось можеш пояснити? Як на мене, то не дуже добрий викладач, і порад від нього слухати не варто.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus