USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Зрадник з Луцька Тимощук судиться з Українською асоціацією футболу

1 Травня 2024 10:38
Колишня легенда донецького «Шахтаря» та національної збірної з Луцька Анатолій Тимощук судиться з Українською асоціацією футболу. Україна фактично викреслила спортсмена з історії. Його позбавили всіх титулів та нагород. Усе через те, що колишній лучанин не припинив мешкати та працювати в Росії після початку повномасштабної війни. Ба більше, неоднозначно висловлювався щодо агресії Росії. Зараз Тимощук оскаржує рішення асоціації в Спортивному арбітражному суді в Лозанні.

Про це йдеться в сюжеті 5 каналу, пише ВСН.

2008 рік, Анатолій Тимощук уперше в кар'єрі виграє в європейському чемпіонаті. Кубок УЄФА в його руках викликав тоді радість в українців. І це попри те, що Анатолій став чемпіоном у складі російського «Зеніту». Проте, доля так міцно зв'язала колишнього волинянина з петербурзьким клубом – що без перебільшення Тимощук став зрадником. Працює в країні, яка нищить його народ ракетами і щобільше, каже «не все так однозначно».

У «Зеніті» сумарно Тимощук грав шість років. Став капітаном петербурзького клубу. росіяни ще 2007-го заплатили «Шахтарю» за півзахисника рекордні на той час 20 мільйонів доларів. Після закінчення кар'єри футболіста Анатолія відразу взяли в тренерський штаб «Зеніту», де він працює і зараз. Про велику війну ексгірник мовчав майже рік і в першому ж коментарі, як то кажуть, «зашкварився» по повній.
«Люди завжди будуть говорити і погане, і добре, а ті, хто говорить, який я поганий, нехай згадають, скільки матчів я зіграв за збірну України і скільки користі їй приніс. Те, що я мовчу про СВО, не говорить про те, що я підтримую її або ні. У кожного є своя позиція, моя – в тому, що не все так однозначно, тому я стараюсь про це не говорити», – заявив він.

Футболісти та вболівальники обурилися позиції уродженця Луцька.

«Тимощук, а ти де пропав? Що, язика до д*пи засунув? Чи у когось у д*пі він стирчить. Патріот ти наш український. Виходить, ти прапорці малював на щоках це так, щоб понтоватися?» – зауважив гравець збірної України (2008-2012) Олександр Алієв.

Своєю чергою ще один гравець збірної України Андрій Ярмоленко заявив, що для нього це було несподіванкою.

«Я йому просто написав: «Як тобі спиться», він відповів: «Не спиться так само, як і тобі». Він мене набрав, саме я в нього запитав, чому ти мовчиш. Ти для мене був прикладом, я рівнявся на тебе. Тепер тебе не існує у моєму житті» – додав він.

І Алієв, і Ярмоленко були колегами Тимощука по збірній. Анатолій вважався одним із кращих футболістів в історії України. У національній команді пережив не одне покоління. За 16 років став рекордсменом за кількістю зіграних матчів.

Та навіть устиг поганяти м'яча за гранда європейського футболу – мюнхенську «Баварію». В її складі виборов найпрестижніший кубок – Лігу чемпіонів. А з 2017-го і почалася історія Тимощука як тренера. В Росії.

Читати ще: Ексфутболіста-зрадника з Луцька Тимощука принизили у Росії

«Покинув перший шлюб, там дружину, дітей. Став Толя «підкаблучником», тому що дружина там диктувала. Після «Баварії» чому б не повернутися до України? Але «Газпром-Зеніт», там такі гроші. Толя, 35 років пограв, закінчуй. Тренером будеш – там такі гроші, там таке, таке щастя», – розповів футбольний експерт Валентин Щербачов.

Також колишня дружина Анатолія Тимощука Надія Навроцька поділилася, що Тимощук робить, як йому кажуть.

«Не знаю, обробили його там, чи у нього своєї клепки немає. Усе, що відбувається зараз між осією та Україною, у мене з ним відбувалося протягом довгих років – у мініатюрі. Приходить, робить, і каже: «Це не я, нас там не було», – додала вона.

За відверту проросійську позицію Українська асоціація футболу позбавила Тимощука всіх титулів та нагород, почесних звань, тренерської ліцензії. А Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти волинянина. Тимощук вирішив повернути бодай свої спортивні регалії. Спочатку через апеляцію в Українську асоціацію футболу, де йому відмовили, а зараз звернувся вже до Спортивного арбітражного суду в Лозанні.

«Я думаю, те що він позивається і хоче, аби повернули нагороди й звання – це вже істерія. Тут нічого такого не буде й не станеться. Так що він зрадник по великому рахунку», – заявив Щербачов.

Спортивний арбітраж може винести рішення за лічені місяці.

«Тут найстрашніше: людина, українець, волинянин втратив не лише Батьківщину а й мову втратив, вже з акцентом дійсно цим кацапським говорить», – додав футбольний експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Обама Показати IP 1 Травня 2024 14:05
У чому та відвертість? Він мовчить з цього приводу як риба. Не треба писати й*хню. Мабуть чекає що час покаже ...
Дон Показати IP 1 Травня 2024 16:10
А яким чином він зрадив?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus