USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

РФ влучила у ще один гуртожиток в Харкові: троє загиблих, 18 поранені

18 Серпня 2022 11:21
Окупанти обстріляли гуртожиток у Слобідському районі Харкова. Троє людей загинули, 18 поранені. У РФ підтвердили удари по гуртожитках 17 і 18 серпня, заявивши, що там перебували іноземні найманці.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Серед постраждалих є двоє дітей.

«Російські окупанти зранку влучили у приміщення гуртожитку, що в Слобідському районі Харкова. Станом на зараз ( 7:16 ранку, – ВН) 18 поранених, двоє з них – діти. 1 людина загинула», – повідомив Синєгубов.

Як поінформували у Харківській обласній прокуратурі, станом на 07:40 кількість загиблих зросла до двох осіб.

У ДСНС зазначили, що у Слобідському районі сталося часткове руйнування 4-поверхової будівлі гуртожитку та будівлі трамвайного депо.

Рятувальники назвали інші дані що втрат. За їхньою інформацією, жертвою обстрілу стала одна людина. Про постраждалих не повідомляють. 8 людей, серед яких було 2 дітей, вдалось врятувати.

Остаточну цифру жертв та потерпілих озвучать екстрені служби після завершення рятувальної операції.

Згодом Харківська обласна прокуратура повідомила, що внаслідок російських обстрілів 2 ракети влучили в трамвайне депо й пошкодили ремонтний цех та гуртожиток, які стояли впритул. Гуртожиток частково зруйнований.
Кількість жертв атаки зросла – прокуратура повідомила про 3 загиблих та 18 поранених, серед яких двоє 13-річних дітей. Пошуково-рятувальні роботи тривають.

Через трагедію Харківська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про порушення законів і звичаїв війни.

Міноборони Росії підтвердило «високоточні» удари по двох гуртожитках в Харкові 17 і 18 серпня.

Про це йшлося під час ранкового брифінгу представника МО РФ Ігоря Конашенкова.

За логікою країни-агресора, в гуртожитках перебували іноземні найманці.

«Високоточною зброєю наземного базування вражено пункт тимчасової дислокації іноземних найманців у Харкові. Знищено понад 90 бойовиків», – заявили в Росії.

Як ми писали, 17 серпня окупанти вдарили по гуртожитку у Харкові. Зі слів мера Харкова, внаслідок ракетного удару – 7 загиблих, 17 поранених.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus