USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Зробили 350 кг тіста: школярки з Луцька випікають хліб для захисників

16 Березня 2023 08:07
Луцькі школярки вже рік разом печуть хліб, пироги та печиво. Одинадцятикласниця Анна Дігалевич та її подруги вирішили таким чином допомагати і Збройним силам, і нужденним.

Нещодавно учениці знову зібралися на кухні, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ми печемо час від часу хліб для наших захисників. Випекли приблизно 300-350 кілограмів тіста. Почалася повномасштабна війна, у всіх була паніка, перші дні ти думаєш, чим можеш бути корисний, і десь на четвертий день приходить розуміння, що я можу щось робити, я можу пекти. Починали в селі, коли виїжджали за місто. Потім перебралися в Луцьк і зібралися в мене на кухні. Написала дівчатам. Вони підтримали ідею», – пригадує Анна Дігалевич.

Ще з 12 років дівчина почала випікати смаколики. Нині разом із подругами пече хліб. Школярки розповідають, що збиралися навіть кілька разів на тиждень.

«Звичайно, ми погодилися. Це те, що нам потрібно зробити для нашої країни, для наших захисників і для інших людей, які цього потребують. Ми маємо можливість допомогти», – говорить школярка Катерина Куриця.

Дівчата печуть захисникам і людям із деокупованих територій не лише хліб, а й пироги та печиво. Кажуть, що головний інгредієнт їхньої запашної випічки – це любов.

«У Миколаїв, Херсон, Бахмут хліб їздив… Наша перша масштабна порція хліба вже спечена, ми підготували коробки, повирізали узори, тризуби на хлібинах, попідписували віршиками українських поетів, сфотографували як звіт – це, напевно, було найкраще відчуття, відчуття гордості, дотичності до перемоги», – зазначає школярка Єва Ремба.
Батьки справу доньок підтримують.

«Не знаю, чи в мої роки, коли я закінчувала школу, була така дружність. Я думаю, що майбутнє тільки за ними», – коментує мама Анни Оксана Дігалевич.

«Бажаю всім сили. Ми подумки з тими людьми, які зараз на передовій. Завдяки нашим захисникам ми маємо можливість працювати, пекти, допомагати. Ми маємо можливість жити», – наголошує Анна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 16 Березня 2023 08:48
Хай Бог шанує цих молодих, працьовитих, розумних дітей. Хай буде їм здоровя, щастя і добро.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus