USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЗСУ повернули під контроль вісім населених пунктів на Херсонщині

24 Квітня 2022 07:19
Збройні сили України відновили контроль над вісьмома населеними пунктами Херсонської області.

Про це Оперативне командування «Південь» повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що на Херсонщині напередодні фейкового «референдуму» ворог намагався активізуватися.

Спроби противника провести штурмові дії в напрямку Олександрівки та Таврійського успіхів не мали. Намагання заволодіти Миколаївкою також виявилися невдалими. Атаки ворога відбито з нанесенням вогневого ураження артилерією.

«Нашими підрозділами з позицій спостережних постів відновлено контроль над вісьмома населеними пунктами Херсонської області», – йдеться в повідомленні.

Читати ще: ЗСУ знищили командний пункт загарбників: ліквідовано двох генералів, один – важкопоранений

Українські підрозділи в районі Киселівки завдали вогневого ураження по живій силі та техніці, яка готувалася до наступу. Ворог зазнав значних втрат та відійшов у бік Чорнобаївки.

Загальні втрати росіян становлять: 74 військових і 13 одиниць техніки, серед яких два танки, система реактивного залпового вогню, шість одиниць броньованої та інженерної техніки, чотири БПЛА-розвідники.

В ОК «Південь» також нагадали, що 23 квітня по Одесі було завдано ракетного удару з літаків стратегічної авіації РФ ТУ-95.

Три з восьми ракет збили сили протиповітряної оборони. Решта влучили в об’єкти інфраструктури міста, серед яких – багатоповерховий житловий будинок та кладовище.

Станом на зараз відомо про загибель восьми осіб, серед яких одна дитина, постраждали 18 людей.

У Чорноморській операційній зоні вороже корабельне угруповання становить близько 20 одиниць, серед яких підводні човни, споряджені крилатими ракетами типу «Калібр». Блокуючи судноплавство, проводячи викриття надводної обстановки та повітряну розвідку, вони продовжують нести загрозу ракетного удару майже по всій території України, додали в ОК «Південь».

Після 22.00 сталася ще одна ракетна атака на Одещину з моря. Ворожі ракети, випущені в напрямку порту «Південний», збили сили ППО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus