USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Зубри, підземелля, Стохід і рай Лесі Українки: тревел-блогерка випустила фільм про Волинь

30 Вересня 2023 12:29
Блогерка та мандрівниця Валерія Мікульська в рамках YouTube-проєкту Tour de Ukraine опублікувала новий тревел-фільм, присвячений Волині.

Команда показала Луцький замок, підземелля костелу Святих Апостолів Петра і Павла, Музейний простір «Окольний замок», будинок скульптора Миколи Голованя, Музей сучасного українського мистецтва Корсаків, «Луцьку Венецію», «Цуманську пущу», приміщення Маневицького краєзнавчого музею з унікальним човном-довбанкою, нацпарк «Прип’ять–Стохід», садибу Лесі Українки в Колодяжному і Шацькі озера.

«Волинь – унікальний край Полісся, що пам’ятає, як творилася історія перших людей на нашій землі, як формувалася та міцнішала прабабця нашої незалежної держави, славетна Київська Русь, і вкотре доведе вам, що Україна – це Європа. Цей регіон направду – перехрестя історії, частина легендарного шляху із варяг у греки і водночас це неймовірний світ диких ландшафтів та особливої поліської природи.

Упродовж шляху нового фільму Tour de Ukraine ми з вами відкопаємо купу секретів Старого Луцька і його звивистих підземель, ми пізнаємо атмосферу та шарм сучасного нащадка князівств. Ми з вами рушимо на пошуки найбільших наземних тварин Європи, зубрів, що тупотять у заповідних дібровах. Ми спробуємо розплутати лабіринт національного парку «Прип’ять–Стохід», а ще неодмінно заглибимося в традиції та смаки поліщуків на узбережжі озера Світязь у Шацькому національному парку. І ми неодмінно зрозуміємо, як цей неймовірний край сформував нашу знамениту землячку, літературну дипломатку і доньку Волині Лесю Українку», – зазначили автори фільму.

Читати ще: «Ми знайшли рай. Він – на Волині». Дмитро Комаров показав українську Амазонку, село вдів і бортників

Досліджувати Волинь Валерія Мікульська розпочала, звісно, з Луцька. Тут вона оглянула головні туристичні об’єкти, як-от замок Любарта, підземелля, «Окольний замок», будинок скульптора, вулиця Лесі Українки, музей сучасного українського мистецтва, центральний парк.

Далі блогерка вирушила в мандрівку неторканою природою краю. Вона відправилася в експедицію нацпарками Волині: «Цуманською пущею», «Припʼяттю-Стоходом» і Шацьким національним парком. Разом із працівниками заповідників вона збирала чорницю та брусницю, годувала диких кабанів, рвала перцеву м’яту, шукала червонокнижних тварин і птахів. А ще спільно з місцевими господинями готувала вугра.

Також авторка відвідала славетну садибу Лесі Українки в Колодяжному, Маневицький краєзнавчий музей, де зберігається човен-довбанка. Показала з висоти пташиного польоту Олику та Володимир.

«Глибока та свіжа, як її безмежні озера. Щедра і цілюща, як її густі діброви. Вихована у традиціях старої Європи, але самобутня, зі щирим українським серцем. Ця земля вже неодноразово змінила світ, бо дала йому стількох особливих людей. Багато хто з них – наші сучасники і зараз вони стоять на кордоні України і на сторожі свободи всього цивілізованого світу. Описати українську Волині одним фільмом просто нереально. Тож цей шлях неодмінно матиме продовження», – наголосила Валерія Мікульська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
турист Показати IP 30 Вересня 2023 15:29
Гарна чувіха.
Йорik Показати IP 30 Вересня 2023 18:45
Файно в Литовськiм Австро Польсьkiм княговисьтцi червоноi Волинi.., алэ, так i тхнэ русофобieю з колиски Русi

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus