USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Києві скасували показ фільму «Волинь»

17 Жовтня 2016 18:08
Польський інститут скасував показ фільму Войцеха Смажовського "Волинь", який мав відбутися у вівторок, 18 жовтня, у Києві.

Напередодні презентації директорка Інституту Ева Фіґель поінформувала про скасування показу, пише Українська правда з посиланням на GazetaWyborcza.

Зі слів Фіґель, на таке рішення вплинула позиція українського МЗС. У листі до Посольства Польщі в Україні МЗС "наполегливо рекомендувало" скасувати презентацію картини "Волинь".

"За спільною згодою з польською стороною, прийняли рішення перенести показ фільму "Волинь" на більш сприятливий час. Стрічку покажемо пізніше", – прокоментувала заяву речниця МЗС Мар'яна Беца.

На скільки відтерміновують показ стрічки в Україні у відомстві не уточнюють.

Показ картини про українсько-польські протистояння у 1943 році на Волині мав відбутися у столичному кінотеатрі "Київ" за участі режисера Войцеха Смажовського. Після перегляду запланували дискусію щодо стрічки.

"Таке трапилося вперше. Я здивована тим, що фільм викликав такі емоції, тим паче, що українська сторона позбавлена можливості знайомства з ним", – підкреслила Фіґель.
Нагадаємо, восени 2014 року розпочалися зйомки фільму "Волинь" про так звану "Волинську різню". Автор стрічки Войцєх Смажовський не зважає на історичну складність у трактуванні таких подій. Режисер впевнений, що його стрічка не нашкодить польсько-українським стосункам.

Зі слів першого заступника голови Українського інституту національної пам’яті Аліни Шпак, картина польського режисера Войцеха Смажовського «Волинь» торкається важких аспектів українсько-польських стосунків. У стрічці Смажовський показує трохи викривлену трагедію польського населення Волині. Вочевидь це зроблено із різних політичних мотивів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Joanna Krzanicka Показати IP 17 Жовтня 2016 19:19
Це фільм для поляків. Щоб дивилися і дро..или на армію крайову
Сприятливий час Показати IP 17 Жовтня 2016 19:33
"За спільною згодою з польською стороною, прийняли рішення перенести показ фільму "Волинь" на більш сприятливий час. Стрічку покажемо пізніше", – прокоментувала заяву речниця МЗС Мар'яна Беца. Виженемо бандер, подивимось
Забужан Показати IP 17 Жовтня 2016 20:21
Поляки і бульбаші були однакові. Не люди.
12345 Показати IP 17 Жовтня 2016 22:47
Це демократично. Треба забороняти все, що не подобається і неугодне існуючій владі. Заборона не має бути мотивованою, Це історична необхідність. То чим же ви, суки навіжені, кращі за тих же комуняк сталінських, які теж все забороняли? Ви ж пхаєтесь зі своїми тупими навіженими рилами у цивілізовану Європу, де право власної думки і плюралізм - над усе? Бідна моя країно, невже доля українців - бути тупими, самовпевненими і пихатими рабами, які марять власною величчю, але здатні лише зруйнувати власну державу і стосунки з сусідами?
консул Показати IP 17 Жовтня 2016 22:48
Більш сприятливий час - це коли креси всходнє знову стануть частиною Речі Посполитої.
Волиняка Показати IP 17 Жовтня 2016 22:51
Цей фільм один із проектів ВВ. Успішно реалізований.
консул Показати IP 17 Жовтня 2016 23:33
ВВ - це "Воплі Відоплясова"? Ні фіга собі дають пацики...
Анонім до консул Показати IP 20 Жовтня 2016 19:10
ВВ - це владімір владіміровіч, або пуця-пуця
123 Показати IP 18 Жовтня 2016 17:32
Та годі вам,фільм хороший тільки вчора дивилась Там критикують як українців так і поляків
Словяни Показати IP 20 Жовтня 2016 00:28
БОЯТЬСЯ ПРАВДИ НАША ВЛАДА .....ЯКИЙ ВІН ТА ВОНИ Х*РОЇ БУЛИ ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus