USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Зустріч із заслуженим артистом України в Луцьку

12 Вересня 2014 18:15
З нагоди Дня українського кіно, яке відзначається у другу суботу вересня, в бібліотеці-філії №10 відбулась творча зустріч із заслуженим артистом України, читачем бібліотеки Василем Грибом, який відзнявся в ролі українського філософа Григорія Сковороди у першому і поки що унікальному художньо-публіцистичному фільмі «У пошуках щастя».

Захід організований спільно з учнями 10-г класу загальноосвітньої школи№7-природничого ліцею.

Артист розповів учням про те, що знімався фільм спочатку в Луцьку, поті у селищі Рокині. Згодом у Переяславі-Хмельницькому. Звідти трупа помандрувала до села Чорнухи на Полтавщині, де народився Сковорода. Потім – до села Сковородинівка на Харківщині, де похований філософ.

На заході звучали поезії, байки, філософські трактати, притчі та афоризми великого українського мислителя, богослова, філософа, письменника-гуманіста, просвітителя і педагога Григорія Сковороди. Зацікавлені глядачі із задоволенням переглянули фільм та поринули у світ сковородинських ідей та образів.

Працівники бібліотеки розповіли присутнім про те, що перше українське кіно зняли у 1896 році у місті Харкові, а першим оператором кіно був фотограф Альфред Федецький. Королевою екрану дореволюційного кіно була Віра Холодна,яка народилася в Полтаві і багато знімалася в Одесі. А у 1928 році в Україні відкрили Київську кінофабрику, яка згодом була названа на честь Олександра Довженка.

З книжкової виставки учні дізнались про відомих кіномитців Сергія Параджанова, Леоніда Бикова, Івана Миколайчука та Богдана Ступку.

13 вересня в нашій країні святкують День українського кіно. Це свято з’явилося з виходом президентського указу з 1996 року.

Працівники бібліотеки-філії№10 з нагоди дня українського кіно спільно з учнями 10-г класу ЛНВК ЗОШ№7-природничого ліцею організували творчу зустріч з заслуженим артистом України, читачем бібліотеки Василем Грибом.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 12 Вересня 2014 18:49
Краще б Гриб розказав .як він отримав аж три БЕЗКОШТОВНИХ ділянки під забудову. Ще б розказав.як він голосує на сесіях міськради за трьох депутатів.
лучанин до дідо Показати IP 12 Вересня 2014 23:08
Факти де? Бігом в прокуратуру!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus